bannerPos

Afrikansk svinepest på danskejet gård i Rumænien

Lars V. Drescher, der er administrerende direktør i DCH International, siger udbruddet af ASF kommer som et chok.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
07-01-2020 16:40
Tirsdag eftermiddag udsendte den danskejede landbrugsvirksomhed DCHI en meddelelse om, at én af deres gårde i Rumænien havde fået konstateret afrikansk svinepest. Biosikkerheden var betragtet som i den absolutte top globalt og udbruddet kommer derfor som et chok, siger direktør Lars V. Drescher.

Afrikanske svinepest er netop blevet bekræftet på en svinefarm i Rumænien ejet af det danske DCH International. Det drejer sig om sobesætningen på farmen Olsuin i Braila amt.

- Med det formål at isolere udbruddet er gården sat i øjeblikkelige karantæne i overensstemmelse med gældende lovgivning. Besætningen er på cirka 5.400 søer med grise til fravænning. De i alt 26.000 søer og pattegrise vil blive slået ned hurtigst muligt, efterfulgt af rengøring og desinfektion, lyder det i meddelelsen fra DCHI.

Lars V. Drescher, der er administrerende direktør i DCH International, understreger, at man i virksomhedens 14 år med drift i Rumænien hele tiden har prioriteret biosikkerhed og dyrevelfærd meget højt.

Maksimal biosikkerhed

- To af verdens førende veterinærer indenfor ASF har fysisk gennemgået vores samlede biosikkerheds set-up og vurderet, at det ligger i den absolutte top af, hvad der findes globalt. Derfor er det naturligvis et chok, når vi for første gang står over for en sådan situation på én af vores egne farme.

- Det er et hårdt øjeblik, hvor organisationen skal stå sammen som et hold, hvilket vi altid har gjort, udtaler Lars V. Drescher.

Efter nedslagning, rengøring og desinfektion vil DCHI hurtigst muligt genetablere produktionen.

- Det er for tidligt at sige noget om tabets størrelse, eller præcist hvornår vi kommer i produktion igen på Olsuin. Driften på vores øvrige otte gårde i Rumænien fortsætter ufortrødent i mellemtiden, siger Lars V. Drescher.

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next