bannerPos

Afrikansk svinepest på danskejet gård i Rumænien

Lars V. Drescher, der er administrerende direktør i DCH International, siger udbruddet af ASF kommer som et chok.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
07-01-2020 16:40
Tirsdag eftermiddag udsendte den danskejede landbrugsvirksomhed DCHI en meddelelse om, at én af deres gårde i Rumænien havde fået konstateret afrikansk svinepest. Biosikkerheden var betragtet som i den absolutte top globalt og udbruddet kommer derfor som et chok, siger direktør Lars V. Drescher.

Afrikanske svinepest er netop blevet bekræftet på en svinefarm i Rumænien ejet af det danske DCH International. Det drejer sig om sobesætningen på farmen Olsuin i Braila amt.

- Med det formål at isolere udbruddet er gården sat i øjeblikkelige karantæne i overensstemmelse med gældende lovgivning. Besætningen er på cirka 5.400 søer med grise til fravænning. De i alt 26.000 søer og pattegrise vil blive slået ned hurtigst muligt, efterfulgt af rengøring og desinfektion, lyder det i meddelelsen fra DCHI.

Lars V. Drescher, der er administrerende direktør i DCH International, understreger, at man i virksomhedens 14 år med drift i Rumænien hele tiden har prioriteret biosikkerhed og dyrevelfærd meget højt.

Maksimal biosikkerhed

- To af verdens førende veterinærer indenfor ASF har fysisk gennemgået vores samlede biosikkerheds set-up og vurderet, at det ligger i den absolutte top af, hvad der findes globalt. Derfor er det naturligvis et chok, når vi for første gang står over for en sådan situation på én af vores egne farme.

- Det er et hårdt øjeblik, hvor organisationen skal stå sammen som et hold, hvilket vi altid har gjort, udtaler Lars V. Drescher.

Efter nedslagning, rengøring og desinfektion vil DCHI hurtigst muligt genetablere produktionen.

- Det er for tidligt at sige noget om tabets størrelse, eller præcist hvornår vi kommer i produktion igen på Olsuin. Driften på vores øvrige otte gårde i Rumænien fortsætter ufortrødent i mellemtiden, siger Lars V. Drescher.

Trump lover guld og grønne skove

Den amerikanske præsident Donald Trump lover i en udtalelse søndag, at handelsaftalen med Kina, vil komme til at gavne amerikanske landmænd økonomisk.

Sparekasse får hård kritik af tilsyn

Den Jyske Sparekasse tager for store risici, og kontrolfunktioner er for dårlige, mener Finanstilsynet i en tilsynsrapport.

Fødevarestyrelsen laver grov fejl på andeslagteri

Andeslagteriet Dan Duck blev hængt ud i Ekstra Bladet efter stor fejl i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der fejlagtigt beskyldte medarbejderne for dårlig håndhygiejne.

Udsigt til rekordmange omlægningstjek i 2020

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020 end nogensinde før

Gave eller arv kan blive modtagers særeje

Det er fortsat muligt for gavegiver eller arvelader at bestemme, at gaven eller arven skal være modtagerens særeje. Men reglerne om sammenblanding af formueformer ved erhvervelsen er ændret væsentligt, påpeger Seges i et nyt notat.

Økonomi i besætningens holdbarhed

Der er økonomi i besætningens holdbarhed - typisk 17-18 øre i fremstillingspris fra de mest holdbare til de mindst holdbare, vurderer Seges.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.
Side 1 af 1748 (34943 artikler)Prev1234567174617471748Next