bannerPos

Afrikansk svinepest udfordrer fortsat

Kina har i løbet af de seneste måneder iværksat tiltag, der blandt andet indebærer, at der i langt højere grad end hidtil vil blive testet både i besætninger og på slagterier.

Per Jørgensen

Journalist
12-07-2019 09:08
Globalt er der fortsat en betydelig fokus på afrikansk svinepest. Det gælder områder, der hidtil er gået fri.
Blandt andet hævder Kina, at antallet af tilfælde er faldende. I Belgien har man inddraget yderligere områder, hvor den offentlige adgang begrænses. Filippinerne har lukket for import af tysk svinekød med henvisning til risiko for afrikansk svinepest.

Kina har i løbet af de seneste måneder iværksat tiltag, der blandt andet indebærer, at der i langt højere grad end hidtil vil blive testet både i besætninger og på slagterier. Det har medført, at lagre med svinekød er blevet tømt, således at man ikke risikerer, at smittede kødpartier på et senere tidspunkt skal komme til at forstyrre billedet. Tømning af de kinesiske lagre har medvirket til en mindre import af svinekød, end mange nok havde forventet for nogle måneder siden. Nu hævder de kinesiske myndigheder så at have fået smittespredningen så meget under kontrol, at der findes et faldende antal nye smittede dyr/besætninger.

I Belgien er det hidtil lykkedes at isolere smitten til bestanden af vildsvin. Der er indtil ultimo juni 2019 fundet i alt 823 positive vildsvin ud af knap 3.200 testede, og tilsyneladende pågår der fortsat en spredning i bestanden. På den baggrund har man udvidet det område, hvor menneskelig færdsel ikke må finde sted, med yderligere 7.000 ha, således at det samlede område med restriktioner nu udgør 21.000 ha.

Filippinerne har i hvert tilfælde for en periode sagt stop for import af svinekød fra Tyskland. Baggrunden herfor er, at der i et parti kød fra Tyskland kunne påvises, at der indgik 250 kg svinekød af polsk oprindelse, og det fik de filippinske myndigheder til at reagere.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next