bannerPos

Danish Crown hæver igen noteringen for svinekød

Efterspørgslen efter svinekød i Kina er begyndt at trække svinekødsmarkedet op andre steder. Derfor stiger noteringen i uge 21 til 11,40 kroner. Foto: Justine Høgh
18-05-2019 06:28

Fra uge 21 hæver Danish Crown svinenoteringen med 30 øre til 11,40 kroner. Det er fortsat eksporten til Kina, der trækker læsset.

Der er ikke gået mange uger de sidste tre måneder, uden at priserne på svinekød er steget. Og det lader ikke til, at den trend stopper foreløbigt.

Således melder Danish Crown, at selskabet hæver noteringen for svin med 30 øre til 11,40 kroner, mens noteringen for søer over 129,9 kg stiger med 40 øre til 9,00 kroner. Med stigningen følger det danske marked det tyske. Her steg noteringen onsdag med lignende beløb.

Ifølge Lars Albertsen, der er global eksportdirektør hos Danish Crown, er effekterne af den mindskede svineproduktion i Kina på grund af afrikansk svinepest for alvor begyndt at kunne mærkes i de andre toneangivende svinekødsmarkeder.

- Storbritannien og Japan har i årtier været kernemarkeder for os, og vi har en forholdsvis stærk position på de to markeder. Når der så kommer et paradigmeskifte i priserne, som vi har set de sidste par måneder, så går der typisk lidt tid, inden prisstigningerne for alvor slår igennem, fordi vores position hviler på produkter, der er fremstillet lige præcis efter den enkelte kundes ønsker. Men det gør de nu, og derfor er vi igen i denne uge i stand til at løfte noteringen, forklarer Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I Europa er der en jævn efterspørgsel på de fleste udskæringer, men priserne på ferske forender, nakker og skinker er en smule under pres.

Har overgået prognoser

Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til Kina og et rigtigt godt salg til Japan. Det hænger sammen med den frihandelsaftale mellem EU og Japan, der trådte i kraft i februar i år – den har fjernet tolden på blandt andet fødevarer i Japan.

- Der er ingen tvivl om, at frihandelsaftalen mellem EU og Japan har fået vores japanske kunder til at kigge lidt mere mod Europa på bekostning af eksempelvis USA. Så selvom det uden tvivl er Kina, der trækker markedet, så oplever vi samtidig en rigtig stor interesse fra vores andre vigtige markeder, og det gør os mindre afhængige af dag-til-dag-ordrer fra Kina, siger Lars Albertsen.

Med den seneste stigning er noteringen for svinekød allerede langt over flere prognoser for udviklingen på markedet. Inden årsskiftet forudså Seges således, at noteringen ville lande på knapt 10 kroner i 2019. På det tidspunkt var svinepriserne under 9 kroner kiloet.

hka

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next