bannerPos

Danish Crown hæver igen noteringen for svinekød

Efterspørgslen efter svinekød i Kina er begyndt at trække svinekødsmarkedet op andre steder. Derfor stiger noteringen i uge 21 til 11,40 kroner. Foto: Justine Høgh

Redaktionen

18-05-2019 06:28
Fra uge 21 hæver Danish Crown svinenoteringen med 30 øre til 11,40 kroner. Det er fortsat eksporten til Kina, der trækker læsset.

Der er ikke gået mange uger de sidste tre måneder, uden at priserne på svinekød er steget. Og det lader ikke til, at den trend stopper foreløbigt.

Således melder Danish Crown, at selskabet hæver noteringen for svin med 30 øre til 11,40 kroner, mens noteringen for søer over 129,9 kg stiger med 40 øre til 9,00 kroner. Med stigningen følger det danske marked det tyske. Her steg noteringen onsdag med lignende beløb.

Ifølge Lars Albertsen, der er global eksportdirektør hos Danish Crown, er effekterne af den mindskede svineproduktion i Kina på grund af afrikansk svinepest for alvor begyndt at kunne mærkes i de andre toneangivende svinekødsmarkeder.

- Storbritannien og Japan har i årtier været kernemarkeder for os, og vi har en forholdsvis stærk position på de to markeder. Når der så kommer et paradigmeskifte i priserne, som vi har set de sidste par måneder, så går der typisk lidt tid, inden prisstigningerne for alvor slår igennem, fordi vores position hviler på produkter, der er fremstillet lige præcis efter den enkelte kundes ønsker. Men det gør de nu, og derfor er vi igen i denne uge i stand til at løfte noteringen, forklarer Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I Europa er der en jævn efterspørgsel på de fleste udskæringer, men priserne på ferske forender, nakker og skinker er en smule under pres.

Har overgået prognoser

Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til Kina og et rigtigt godt salg til Japan. Det hænger sammen med den frihandelsaftale mellem EU og Japan, der trådte i kraft i februar i år – den har fjernet tolden på blandt andet fødevarer i Japan.

- Der er ingen tvivl om, at frihandelsaftalen mellem EU og Japan har fået vores japanske kunder til at kigge lidt mere mod Europa på bekostning af eksempelvis USA. Så selvom det uden tvivl er Kina, der trækker markedet, så oplever vi samtidig en rigtig stor interesse fra vores andre vigtige markeder, og det gør os mindre afhængige af dag-til-dag-ordrer fra Kina, siger Lars Albertsen.

Med den seneste stigning er noteringen for svinekød allerede langt over flere prognoser for udviklingen på markedet. Inden årsskiftet forudså Seges således, at noteringen ville lande på knapt 10 kroner i 2019. På det tidspunkt var svinepriserne under 9 kroner kiloet.

hka

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next