bannerPos

Deltag ved svinebranchens største faglige begivenhed

Årets største faglige og sociale begivenhed i svinebranchen finder sted tirsdag den 22. og onsdag den 23. oktober.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
18-09-2019 07:10
Viden, debat og netværk er blot nogle af de nøgleord, som den traditionsrige svinekongres i Herning Kongrescenter dækker over. I år løber arrangementet af stablen den 22.-23. oktober.

Intet mindre end 71 inspirerende foredrag og debatter er lagt ind i programmet for årets største faglige og sociale begivenhed i svinebranchen.

Som vanligt finder arrangementet sted i MCH Herning Kongrescenter, og i år er det på datoerne tirsdag den 22. og onsdag den 23. oktober.

Tirsdagen skydes i gang med årsmødet, hvor formand Erik Larsen og sektordirektør Christian Fink Hansen blandt andet kommer ind på, hvordan det er gået for svineproduktionen i årets løb. Herunder branchens udfordringer, resultater og faglige mål, hvorefter der under debatten er plads til spørgsmål til formanden og sektordirektøren.

Faglighed og fest

Årsmødet efterfølges af kongressen, hvor deltagere selv kan sammensætte deres eget program efter interesse. Tilmelder man sig begge dage, er det derfor muligt at nå at deltage ved op til 10 foredrag, workshops og debatter.

Også for de engelsksprogede medarbejdere er der mulighed for at få glæde og fuldt udbytte af kongressen. Begge dage er der foredrag i hvert tidsrum, som afholdes på engelsk.

Gå heller ikke glip af den populære festmiddag tirsdag aften, hvor der traditionen tro bliver sørget for god underholdning, lyder det fra arrangørerne. I år er det Lasse Rimmer, der kommer og giver den gas med sin skarpe humor, og som altid nyder festdeltagerne en lækker tre-retters menu med et glas vin/øl og kaffe, hvorefter DJ Hartmann skruer op for festen.

Når det gælder tilmelding, er der Early Bird-rabat til de hurtige, og efter fredag den 4. oktober stiger prisen med et gebyr på 150 kr. ekskl. moms. Se meget mere om program, tilmelding og priser under www.svineproduktion.dk.

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 65

Kvælstofudledningen 3.000 tons mindre end antaget

I 2018 blev der - korrigeret for nedbør - udledt 55.000 tons kvælstof frem for 58.000 tons til vandmiljøet, har Aarhus Universitet oplyst til miljø- og fødevareministeren, der i 30 år har overvurderet kvælstofudledningen. Fejlen får ingen betydning for fremrykning af efterafgrødekravet, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.
Side 1 af 1751 (35015 artikler)Prev1234567174917501751Next