bannerPos

Den danske notering kommer nærmere den tyske med nyt hop

Den danske notering på slagtesvin har fået én på trynen i 2019. Torsdag blev noteringen løftet til over 11 kroner for første gang i år. Foto: Colourbox

Henning K. Andersen

09-05-2019 13:59
Den danske slagtesvinenotering stiger med 30 øre til 11,10 kroner, oplyser Danish Crown. Det er især eksporten til Asien, der holder gryden i kog.

Det er blevet en væsentligt bedre forretning at producere slagtesvin i Danmark i 2019.  Det er ikke længe siden, at prisen på slagtesvin var under ti kroner pr. kilo, men fra næste uge kan svineproducenterne se frem til at få 11,10 kroner pr. kilo svinekød. 

Med den seneste forhøjelse på 30 øre kommer den danske notering samtidig tættere på den tyske notering, der onsdag hoppede op med 23 øre. Dermed fortsætter tendensen gennem vinterhalvåret. Den tyske notering er dog stadig foran den danske.

Det er eksporten ud af Europa, der lige nu driver udviklingen på det europæiske marked for fersk grisekød, mens afsætningen til både supermarkeder og forarbejdningsindustrien afventer grillsæsonens start, oplyser Danish Crown.

- Der er en lidt mærkelig stemning i øjeblikket. Der er nogle af de mindre slagterier i Europa, som lige nu skaber usikkerhed om priserne ved at gå betydeligt under de markedspriser, som vi ser. Det skyldes efter alt at dømme, at de ikke har adgang til at eksportere til Kina, og derfor er presset til at afsætte deres partier fersk, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Venter på sommer
Der er en jævn efterspørgsel på de fleste udskæringer, men priserne på ferske forender, nakker og kamme er under pres. Markedet ventes at vende hurtigt igen, når sommervejret får fat i Europa.

Til landene udenfor Europa er der fortsat et godt salg til Kina og en jævn afsætning til Japan.

- Vores større kapacitet på indfrysning og dermed eksport ud af Europa sammenlignet med mange af vores konkurrenter gør, at vi langt hen ad vejen kan holde os ude af de prisdiskussioner, der lige nu foregår i Europa. Derfor kan vi koncentrere os om at fastholde det momentum, vi har haft de seneste to måneder, siger Lars Albertsen.

Mens priserne har været stigende gennem hele 2019, går det til gengæld den anden vej med antallet af slagtninger på danske slagterier. Tal fra Klassificeringskontrollen viser, at der i årets første 17 uger er sket et fald i slagtninger på 4,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next