Høje temperaturer forhindrer, at mange dyretransporter kan gennemføres

Fødevarestyrelsen har informeret transportbranchen om, at hovedparten af de lange dyretransporter ud af landet ikke kan afgå i de kommende dage på grund af høje temperaturer.

Der er varmt i det meste af Vesteuropa, og det betyder, at flere af de lange dyretransporter ikke kan køre. Ifølge EU-reglerne må lange dyretransporter nemlig ikke foregå, hvis temperaturen hos dyrene overstiger 30 grader.

- Det betyder, at det i de kommende dage ikke vil være muligt at transportere dyr til mange destinationer i Europa. Hvis transportørerne ønsker at køre, så skal de have kølingsudstyr i lastbilen, som kan holde temperaturen nede. Alternativt skal de gennemføre køreturen om natten helt til destinationen. Det har vi netop informeret transportbranchen om, siger Stig Mellergaard, chefkonsulent i Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen gennemfører stikprøvebaseret kontrol med lastbiler inden afgang for at sikre, at dyrevelfærden er i orden – også ved kørsel under høje temperaturer.

Fødevarestyrelsen følger den vejrmæssige udvikling for at vurdere, hvornår de lange transporter i lastbiler uden køling igen kan afgå.

Læs også