NNF støtter vildsvine-initiativ

Det er ikke kun i landbrugskredse, at regeringens initiativ for at forhindre svinepest i Danmark bliver godt modtaget.

Fødevareforbundet NNF støtter initiativerne, og forbundssekretær Per Hansen glæder sig over, at ministeren tager faren for svinepest alvorligt:

- Det vil være en katastrofe for beskæftigelsen af vores medlemmer, hvis der kommer udbrud af afrikansk svinepest i Danmark. Derfor er vi også klar til at hjælpe, hvor vi kan. Vi stiller os gerne til rådighed i en informationskampagne målrettet vores medlemmer, siger Per Hansen.

Vil informere medlemmer om smittefare
Udover det hegn, der bliver sat op ved grænsen, har regeringen andre initiativer på vej. Blandt andet øges bøderne for at blandt andet ulovlig indførelse i Danmark af fødevarer. Det kan ifølge Per Hansen føre til uheldige sammenfald for NNF-medlemmer.

Han henviser til, at forbundet har mange medlemmer, der er i den gruppe, som har risiko for ubevidst at kunne sprede sygdommen. Det er medlemmer, der pendler frem og tilbage mellem de danske slagterier og områder, der er ramt af afrikansk svinepest:

- Vi tror, at information og oplysning er et mere effektivt middel end bøder og straf, og vi vil derfor gerne medvirke til at informere om, hvad vores medlemmer kan gøre, for at gøre risikoen for at bringe sygdommen til Danmark så lille som muligt, forklarer Per Hansen.

Hvis der bliver konstateret svinepest i Danmark, vil det betyde et stop for svineeksporten til tredjelande. Den er årligt på 11 milliarder kroner.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også