Nord-West noteringen stiget for 10. uge i træk

Nord-West noteringen steg mandag med 50 eurocent til 43,00 €, mens noteringen for 8-kilos grise steg med 30 eurocent til 28,10. Det er 10. uge i træk, at noteringen stiger.

Nye impulser på kødmarkedet resulterer i, at opturen på smågrisemarkedet fortsætter. Ifølge medierne er gennemsnitsprisen i Kina steget tydeligt med mere end 4 kr. til 20,80 kr. i den seneste uge. Man estimerer, at bestanden af både svin og søer er faldet voldsomt i verdens største svineproducerende land. Derfor forventer markedsinteressenterne, at Kinas importbehov vil stige kraftigt i de kommende måneder. 
 
Allerede nu kan slagterierne konstatere en stigende købsinteresse fra Asien. Med hensyn til årstiden og det sæsonmæssige mønster burde de seneste prisstigninger på det europæiske slagtesvinemarked kun være begyndelsen af et signifikant opsving i de kommende uger. I fredags er slagtesvineprisen på internetbørsen under den tyske interesseorganisation ISN allerede steget med 7 cent (52 øre). Som nævnt tidligere, er det ikke usædvanligt, at prisimpulser først kommer nogle få uger efter det kinesiske nytår. På den anden side skal slagtesvinenoteringerne stige markant nu, hvis vi skal nå et højere prisniveau på årsbasis. Det skriver Danske Svineproducenter. 
 
På smågrisemarkedet fører den nu velbegrundede optimisme på slagtesvinemarkedet til yderligere prisstigninger. Endnu vigtigere er det imidlertid, at prisstigningen, som er i sigte på slagtesvinemarkedet, hæver potentialet for prisstigninger på smågrisemarkedet. Man må dog ikke overse, at en del af de forventede prisstigninger på slagtesvinemarkedet allerede er inkluderet i smågrisenoteringerne.  
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 1,00 euro til 44,00 euro (365 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.
 
 

Læs også