bannerPos

Notering på smågrise står stille på et tidspunkt, hvor den plejer at falde

Uændret tysk smågrisenotering på dette tidspunkt af året er god indikator for, at mange forventer stabile eller stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Der er ikke noget nyt på smågrisemarkedet, meddeler Danske Svineproducenter el i et nyhedsbrev, hvor der bliver meldt om uændret Nord-West-notering.

Og intet nyt kan være lig med godt nyt for dem, der håber, at slagtesvinenoteringerne stiger, lyder det i analysen fra Danske Svineproducenter:

- Da smågrisenoteringerne typisk falder på denne årstid, er de nuværende stabile priser på smågrisemarkedet en god indikator for, at mange markedsinteressenter forventer stabile eller stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger, lyder det.

Her lyder det videre, at efter den seneste nedjustering af den tyske slagtesvinenotering øger de store tyske slagterier ikke prispresset.

- På hjemmemarkedet håber slagterierne på nye impulser i forbindelse med det gode vejr i weekenden og den sluttende ferietid i Tyskland. På eksportmarkederne fortsætter specielt grisepriserne i Kina med at stige. I første halvår var Tyskland i stand til at øge eksporten til Kina med 38 procent. For tiden er markedssituationen på grisemarkedet i balance i Tyskland, men det er åbenlyst, at det er eksportmarkederne, der bestemmer den videre prisudvikling i Europa.

 Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Nord-West noteringen er mandag uændret 57,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 37,40 euro.

 

Helms viser McHale frem

Jakob Helms fra Helms TMT Centret viser gode nyheder frem fra McHale på dette års Agritechnica

Strukturskader kan undgås

Adfærd i marken og kørsel på især våd jord skal ændres, hvis ikke jordens frugtbarhed og vandledningsevne skal forringes yderligere.

L&F forsøger sig med et nyt løsningsforslag

L&F-formand, Martin Merrild, foreslår rentefrie lån til at lette på tabet.

Nyvalgte fra rød og blå så på grøn biodiesel

De to nyvalgte folketingsmedlemmer, Mona Juul (C) og Malte Larsen (S) fik ny, grøn og bæredygtig inspiration med hjem, da de sammen med administrerende L&F-direktør Anne Arhnung i går lagde vejen forbi Dakas biodieselsfabrik EcoMotion i Løsning nær Hedensted.

På med solbrillen hos Valtra

Smartfarming er det nye sort hos Valtra ved Agritechnica. Og Arne Spejlborg guider igennem de smarte nye tiltag.

Prognose: Kina vil importere endnu mere svinekød

Der er ikke udsigt til, at den kinesiske appetit på udenlandsk svinekød bliver mindre efter nytår. Tværtimod, hvis man skal tro en prognose fra den hollandske storbank, Rabobank.

KSM sætter pris på både Bomford og Modularis

Henrik Bergholdt fra KSM-Maskinservice viser gode ting frem fra maskingodteposen under Agritechnica.

Fleksibelt skærebord på stortærsker fra John Deere

Et 45 fods sejlskærebord, der kan flekse en meter i hver side, er en af nyhederne på John Deere-standen.

GreenTec er pavestolte over deres tredje sølvmedalje

Medejer John Christensen af GreenTec er stolt og rørt over årets sølvmedalje på Agritechnica.
Side 1 af 1688 (33751 artikler)Prev1234567168616871688Next