bannerPos

Notering på smågrise står stille på et tidspunkt, hvor den plejer at falde

26-08-2019 12:25

Uændret tysk smågrisenotering på dette tidspunkt af året er god indikator for, at mange forventer stabile eller stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Der er ikke noget nyt på smågrisemarkedet, meddeler Danske Svineproducenter el i et nyhedsbrev, hvor der bliver meldt om uændret Nord-West-notering.

Og intet nyt kan være lig med godt nyt for dem, der håber, at slagtesvinenoteringerne stiger, lyder det i analysen fra Danske Svineproducenter:

- Da smågrisenoteringerne typisk falder på denne årstid, er de nuværende stabile priser på smågrisemarkedet en god indikator for, at mange markedsinteressenter forventer stabile eller stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger, lyder det.

Her lyder det videre, at efter den seneste nedjustering af den tyske slagtesvinenotering øger de store tyske slagterier ikke prispresset.

- På hjemmemarkedet håber slagterierne på nye impulser i forbindelse med det gode vejr i weekenden og den sluttende ferietid i Tyskland. På eksportmarkederne fortsætter specielt grisepriserne i Kina med at stige. I første halvår var Tyskland i stand til at øge eksporten til Kina med 38 procent. For tiden er markedssituationen på grisemarkedet i balance i Tyskland, men det er åbenlyst, at det er eksportmarkederne, der bestemmer den videre prisudvikling i Europa.

 Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Nord-West noteringen er mandag uændret 57,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 37,40 euro.

 

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.

Ny faglig podcast til branchen

Den første episode af Cevas nye podcast Griseriet er nu frit tilgængelig for alle på iTunes, Spotify og Spreaker.

Canada står overfor en rekordstor afgrødehøst i år

Canada, der er en af verdens største eksportører af hvede, forventes at få en rekordstor hvedehøst i år. Ligeledes ser det ud til, at den canadiske produktion af Canola vil overgå sidste års resultater.

Frankrigs hvedeproduktion nedskrives igen

Det franske landbrugsministerium kommer med endnu en nedskrivning af dette års franske hvedeproduktion.
Side 1 af 1890 (37799 artikler)Prev1234567188818891890Next