bannerPos

Notering på smågrise står stille på et tidspunkt, hvor den plejer at falde

Redaktionen

26-08-2019 12:25
Uændret tysk smågrisenotering på dette tidspunkt af året er god indikator for, at mange forventer stabile eller stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Der er ikke noget nyt på smågrisemarkedet, meddeler Danske Svineproducenter el i et nyhedsbrev, hvor der bliver meldt om uændret Nord-West-notering.

Og intet nyt kan være lig med godt nyt for dem, der håber, at slagtesvinenoteringerne stiger, lyder det i analysen fra Danske Svineproducenter:

- Da smågrisenoteringerne typisk falder på denne årstid, er de nuværende stabile priser på smågrisemarkedet en god indikator for, at mange markedsinteressenter forventer stabile eller stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger, lyder det.

Her lyder det videre, at efter den seneste nedjustering af den tyske slagtesvinenotering øger de store tyske slagterier ikke prispresset.

- På hjemmemarkedet håber slagterierne på nye impulser i forbindelse med det gode vejr i weekenden og den sluttende ferietid i Tyskland. På eksportmarkederne fortsætter specielt grisepriserne i Kina med at stige. I første halvår var Tyskland i stand til at øge eksporten til Kina med 38 procent. For tiden er markedssituationen på grisemarkedet i balance i Tyskland, men det er åbenlyst, at det er eksportmarkederne, der bestemmer den videre prisudvikling i Europa.

 Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Nord-West noteringen er mandag uændret 57,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 37,40 euro.

 

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next