bannerPos

Svinenoter: Ny temaside om PRRS

Grise i alle aldersgrupper kan smittes med PRRS. På en ny temaside fra Seges kan man finde svar på, hvad man kan gøre, hvis man har mistanke om smitte.
20-08-2019 06:53

Den aktuelle situation med mulig smitte a PRRS fra Hatting Horsens har fået Seges Svineproduktion til at oprette en temaside om PRRS. Der kan man finde svar på, hvad man skal gøre, hvis man har fået sæd fra Hatting og har mistanke om smitte, osv.

- På grund af den aktuelle situation om mulig smitte af PRRS1 fra Hatting Horsens har vi fået mange henvendelser om PRRS. Vi har derfor oprettet en ny temaside, hvor vi har samlet den viden, vi har om PRRS, lyder det fra Seges, der beskriver infektionen sådan her:

- PRRS er en smitsom virus-infektion, der kan smitte grise i alle aldersgrupper. Sygdomsforløbet varierer meget blandt besætninger, men uanset sygdomsbilledet er det meget vigtigt, at der straks iværksættes tiltag for at nedsætte smitteniveauet og derefter udarbejde en PRRS strategi for besætningen.

PRRS på Fagligt Nyt og Svinekongressen

Programmet for Svinekongressen, som arrangeres af Seges, Svineproduktion, er ude og ændret, idet Seges Svineproduktion har valgt at starte Fagligt Nyt tidligere om tirsdagen i forhold til det annoncerede program. Kongressen holdes den 22.-23. oktober i Herning Kongrescenter.

Tirsdagens program starter klokken 09.30 med et indlæg om »PRRS på Hatting Ornestation« af Bent Nielsen, afdelingschef, Veterinær & Kvalitetsforhold.

Svinekongressen får også et indlæg om PRRS, hvor foredragsholderne vil fortælle om, hvordan det kunne ske, at Hatting Horsens fik PRRS, og hvad Seges Svineproduktion gør, for at det ikke sker igen. Tilmelding til Svinekongressen åbner i dag den 20. august.

 

Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

Arla-mælk uden genmodificeret foder

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Det tegner til at gødningsprisen skal op i 2020

Prisen for kvælstof har fundet sig et nyt lavpunkt og er så småt begyndt at stige igen. Med en oliepris der ligeledes peger op og med kornpriser der også går i vejret, så tyder det på at prisen for gødning skal stige i resten af 2020.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.
Side 1 af 1774 (35468 artikler)Prev1234567177217731774Next