bannerPos

Svinenoter: Ny temaside om PRRS

Grise i alle aldersgrupper kan smittes med PRRS. På en ny temaside fra Seges kan man finde svar på, hvad man kan gøre, hvis man har mistanke om smitte.

Redaktionen

20-08-2019 06:53

Den aktuelle situation med mulig smitte a PRRS fra Hatting Horsens har fået Seges Svineproduktion til at oprette en temaside om PRRS. Der kan man finde svar på, hvad man skal gøre, hvis man har fået sæd fra Hatting og har mistanke om smitte, osv.

- På grund af den aktuelle situation om mulig smitte af PRRS1 fra Hatting Horsens har vi fået mange henvendelser om PRRS. Vi har derfor oprettet en ny temaside, hvor vi har samlet den viden, vi har om PRRS, lyder det fra Seges, der beskriver infektionen sådan her:

- PRRS er en smitsom virus-infektion, der kan smitte grise i alle aldersgrupper. Sygdomsforløbet varierer meget blandt besætninger, men uanset sygdomsbilledet er det meget vigtigt, at der straks iværksættes tiltag for at nedsætte smitteniveauet og derefter udarbejde en PRRS strategi for besætningen.

PRRS på Fagligt Nyt og Svinekongressen

Programmet for Svinekongressen, som arrangeres af Seges, Svineproduktion, er ude og ændret, idet Seges Svineproduktion har valgt at starte Fagligt Nyt tidligere om tirsdagen i forhold til det annoncerede program. Kongressen holdes den 22.-23. oktober i Herning Kongrescenter.

Tirsdagens program starter klokken 09.30 med et indlæg om »PRRS på Hatting Ornestation« af Bent Nielsen, afdelingschef, Veterinær & Kvalitetsforhold.

Svinekongressen får også et indlæg om PRRS, hvor foredragsholderne vil fortælle om, hvordan det kunne ske, at Hatting Horsens fik PRRS, og hvad Seges Svineproduktion gør, for at det ikke sker igen. Tilmelding til Svinekongressen åbner i dag den 20. august.

 

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.
Side 1 af 1636 (32715 artikler)Prev1234567163416351636Next