bannerPos

Hørt på Fagligt Nyt: Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

- Konklusionerne er helt kort, at vi er ude at have med nogle af de allerbedste besætninger at gøre. De er meget bevidste om, at de kan blive bedre. De sværeste at rykke er nok dem, der ligger lige under toppen, som mener, at de gør det egentlig ganske udmærket, lyder det fra specialkonsulent Thomas Sønderby Bruun, Seges. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
20-09-2019 12:42
Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

8 barometer-besætninger med 7 besætningsejere spredt rundt i landet er med i et projekt, der løber fra 2018-2020, hvor fællesnævneren er højproduktivitet.

På Fagligt Nyt forklarede specialkonsulent Thomas Sønderby Bruun, Seges, nærmere om formålet med projektet, der er at sikre, at nyeste resultater fra afprøvninger af ernæring af polte og søer har effekt på tværs af besætninger med forskel

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Guld kan købes for dyrt

Husk på, at dem der ringer og forsøger at få jer til at investere er sælgere og ikke rådgivere, lyder det fra direktøren i Sagro, Finans og Formue, der advarer især svineproducenter mod at investere i luftige projekter for lånte penge.

Vil have stoppet udledning til Øresund permanent

I sidste øjeblik blev udledningen af 290.000 kubikmeter forurenende spildevand til Øresund udsat til efteråret. Udledningen bør dog stoppes permanent, lyder det fra både Danmarks Naturfredningsforening og Bæredygtigt Landbrug.

Nye klima-robuste hybridsorter

Et GUDP-projekt, Hybrimax, har som målsætning at fremavle nye hybridsorter i rug og roer, der forener høje udbytte med et lavt forbrug af pesticider.

Uændret Nord-West-notering

Nord-West-noteringen ligger på uændrede 54 euro, imens noteringen for otte kilo-grise ligeledes befinder sig på uændrede 35,5 euro.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.
Side 1 af 1846 (36907 artikler)Prev1234567184418451846Next