Formand: Rettens ord må tale i Hatting-sager

De producenter, de er ramt af PRRS-sagen fra Hatting, må gå rettens vej, hvis de skal gøre sig håb om at få dækket deres tab, vurderer formanden for Danske Svineproducenter.

Hattings manglende villighed til reelle kompromisser med de kunder, der sidste år fik PRRS via Ornestation Horsens, betyder, at der nu kun er et retsligt spor tilbage.

Det mener formanden for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg. 

- Rettens ord er nu de ramte besætningers eneste håb for at få dækket deres tab, fastslår Kim Heiselberg. Han kritiserer Hatting for at være utroværdig i sin kommunikation i de skæbnesvangre dage i juli/august sidste år, hvor Hatting undlod at fortælle sine aftagere om salgsstop, da Ornestation Horsens faldt for PRRS. 

Derudover kalder han ordlyden i et nyt salgskatalog, som Hatting netop har sendt ud til sine kunder, for »dybt krænkende«. I kataloget hævder Hatting at være i løbende dialog med de PRRS-ramte besætninger »for at finde en løsning, som alle kan være tilfredse med. Vi vil selvfølgelig dialogens vej, men det tager bare lang tid, for det er en kompliceret sag. Vi håber selvfølgelig, at vi finder en mindelig løsning«.

- Den ordlyd er intet mindre end imod bedrevidende i Hatting. Vi (Danske Svineproducenter, red.) repræsenterer hovedparten af de smittede besætninger. Og, ja, vi har forsøgt dialogens vej med Hatting, men har været mødt af en dør af tilbageholdt viden samtidig med kommunikation, der har været trukket unødigt i langdrag.

Ikke i orden

- På trods af, at vi har foreholdt Hatting de milliontab, som hver eneste besætning har måttet se i øjnene som følge af smitte fra Ornestation Horsens, har Hatting tilbudt de smittede besætninger en så latterlig lille kompensation, at det kun kan betragtes som arrogance og en nedværdigende attitude fra Hattings side, siger Kim Heiselberg.

Han har svært ved at finde ord for Hattings ageren over for de økonomisk hårdt ramte besætninger.

- Jeg er forarget, og det er ganske enkelt ikke i orden. Det er fuldstændig uacceptabelt, lyder det fra Kim Heiselberg.

mip

 

Læs mere om Danmark saneres for PRRS

En samlet dansk svinebranche er gået sammen om en national plan for at reducere forekomsten af PRRS blandt danske grise. Men hvad er det egentlig, og er det muligt helt at udrydde den smitsomme sygdom?

Læs mere her

Læs også