bannerPos

Schippers satser yderligere på det danske marked

- MS Schippers har en vision om at blive større i Danmark og komme ud til endnu flere danske landmænd. Derfor udvides der med danske produktkonsulenter, fortæller landechef Jacob Madsen (th) der her ses sammen med produktkonsulent Claus Bælum.

Camilla Bønløkke

Journalist (svinespecialist), LandbrugFyn
16-04-2019 14:15
Hollandske MS Schippers har en vision om, at de skal ud til endnu flere danske landmænd. Derfor udvider de nu staben af produktkonsulenter med tre danske medarbejdere.

Det hollandske firma MS Schippers, der især har specialiseret sig inden for rengøring, desinfektion og organiske syrer, men som også er kendt for deres specialudviklede behandlingsvogn, har sat nye mål for det danske marked.

- MS Schippers har en vision om at blive større i Danmark og komme ud til endnu flere danske landmænd. Derfor udvides der med danske produktkonsulenter, fortæller landechef Jacob Madsen, der skal forestå opgaven sammen med produktkonsulent Claus Bælum, der hovedsagelig er kontaktperson på Fyn, samt på sigt yderligere en kollega.

Vejledning og opfølgning

Claus Bælum har mere end 20 års erfaring som driftsleder og har siden 2007 arbejdet med foder og syre, mens Jacob Madsen i mere end 15 år har arbejdet med salg til landbruget i både ind- og udland og dermed ligeledes en erfaren mand i branchen.

- Vi går bogstaveligt talt med ind og sætter fingrene ned i skidtet, og vi kommer også gerne ud og illustrerer effekten af vores produkter, påpeger Claus Bælum, og de to konsulenter understreger, at de altid har en tæt opfølgning på alle produkter, indtil de kan mærke, at medarbejderne i stalden har føling med anvendelsen.

- Vi starter også altid med at lægge en strategi for den enkelte besætning, men i tæt samspil med landmanden, besætningsdyrlægen og eventuelt andre rådgivere tilknyttet bedriften, påpeger Jacob Madsen, der fortæller, at selvom der nu er dansk produktrådgivning hos MS Schippers, så er det fortsat med tæt support fra de hollandske specialister fra virksomhedens hovedkontor i Holland.

Fokus på rent vand og foder

Ifølge Jacob Madsen så har MS Schippers blandt andet en hollandsk specialist indenfor vådfoder og syre, hvis ekspertise de danske produktrådgivere til enhver tid kan trække på, når de står på staldgangen ude i den enkelte besætning.

Firmaet har også i høj grad opmærksomheden rettet mod rent drikkevand i besætningerne – et område der ifølge Jacob Madsen slet ikke er nok fokus på i branchen.

Desuden melder MS Schippers sig klar til at køre den medicinske zink ud af fravænningsblandingerne med deres organiske syre, ligesom et lavere antibiotikaforbrug i svinebranchen generelt er et af specialisternes store fokusområder.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next