bannerPos

Slagterilukning koster kun to slagtedage

Slagteriet i Ringsted lukkede i lørdags midlertidigt oå grund af udbrud af corona. Arkivfoto
12-08-2020 14:23

Danish Crown har nu lagt en plan for, hvordan slagterilukningen i Ringsted skal håndteres.

Nedlukningen af slagteriet i Ringsted betyder kun, at Danish Crown kommer bagud med det, som svarer til to dage.

Det meddeler Danish Crown i et nyhedsbrev. Her lyder det, at der siden lørdag er blevet arbejdet målrettet på en plan, der kan kompensere for de slagtninger, Danish Crown har mistet med nedlukningen i Ringsted. Slagteriet var i forvejen på halv kraft, men det er alligevel over 15.000 slagtninger, der skal flyttes. 

- Der er rigtig god opbakning fra medarbejderne på vores andre slagterier, så vi kan et godt stykke hen ad vejen følge med, men vi kommer ikke til at kunne forhindre en stigning i antallet af udsatte grise. På nuværende tidspunkt er der dog intet, der tyder på, at vi vil komme bagud med mere end det, der svarer til to dages slagtning, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork

Planen er at slagte omkring 14.000 grise ekstra gennem overarbejde fredag og lørdag. Der vil blive slagtet både i Horsens, Blans og Sæby. Det er også nødvendigt, for antallet af tilmeldte grise til slagtning ligger i denne uge 15.000 grise over prognosen, og de lægges dermed til antallet af udsatte grise.

Udfordring med indtransport

En anden udfordring er at få ind-transporten af grise til at hænge sammen, da grise fra de sjællandske ejere skal transporteres markant længere end normalt, når de skal slagtes i først og fremmest Horsens.

- Fordelen ved at slagte om lørdagen er, at vores lastbiler også får en ekstra arbejdsdag, og det er essentielt for at få det hele til at hænge sammen. Vi er glade for, at det er lykkedes at få overarbejde med så kort varsel, for på den måde slagter vi pånær 10.000 grise det samme, som var planlagt inklusive Ringsted, siger Søren F. Eriksen.

På Bornholm har flere medarbejdere sagt ja til at flytte deres ferie, og det gør det muligt at pauseslagte. Det betyder, at kapaciteten i Rønne løftes med 1.500 grise om ugen. Slagteriet på Bornholm har i længere tid været bagud med slagtningerne, og derfor har det hver uge været nødvendigt at flytte enkelte læs grise til Ringsted i en periode.

- Hvis I af en eller anden grund har god plads i staldene og derfor kan være fleksible, så giv centralplanlægningen besked. Lige nu handler det om, at alle bidrager til at få vores produktion til at hænge sammen på bedst mulig vis. Det kan også være med udlevering i weekenden og på mere skæve tidspunkter end vanligt, siger Søren F. Eriksen.

Såfremt slagterierne ikke bliver ramt af større tekniske nedbrud, vil der efter overarbejde lørdag blive udsat 85.000 grise til næste uge. 

Danish Crown meldte lørdag ud, at slagteriet i Ringsted er lukket i mindst en uge.

ege

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next