Spot på fremtidens danskproducerede slagtesvin

Seges Svineproduktion stod onsdag bag det første af to seminarer, hvor omdrejningspunktet er fremtidens slagtesvineproduktion i Danmark.

- Vi vil se en selektion i presset på kuldstørrelse og til gengæld mere vægt på foderudnyttelse og mere vægt på daglig tilvækst, lød det blandt andet fra For at imødekomme udfordringerne med at nedbringe antallet af halekuperinger i danske besætninger er Seges Svineproduktion i gang med at sætte et storskala-forsøg op, hvor målet er seks-otte almindelige traditionelle slagtesvinebesætninger, som producerer slagtesvin med hele haler. Ser man 10 år tilbage, så har der været udvikling på alle parametre, og det er en tendens, der også ventes at fortsætte.

Planen over indsatsområderne for de kommende år er lagt. Sektorbestyrelsen Svin ved hvad de vil, når det kommer til danskproducerede grise, der stadig er i landet, selvom vægten har passeret de 30 kilo. I onsdags indledte sektordirektør Christian Fink Hansen, Seges Svineproduktion, det første af to slagtesvineseminarer med at fortælle om den nye strategi indenfor svineproduktion, som Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har arbejdet med ind

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også