bannerPos

Svinenoteringen rammer 12 kroner

Henning K. Andersen

Journalist
22-08-2019 13:24
For første gang i over fem år betaler Danish Crown 12 kroner for et kilo svinekød.

Det er en milepæl, der nås, når noteringen fra på mandag rammer 12 kroner. Det er første gang siden oktober 2013, at afregningen er så højt oppe. Det skriver Danish Crown i en markedsorientering.

- Personligt havde jeg faktisk forventet, at vi ville nå de 12 kroner tidligere, men en afmatning i salget til Kina i særligt juni og juli satte en stopper for det. At det så sker nu, skyldes vores brede afsætning globalt, hvor vi på et tidspunkt, hvor markederne i Japan og det meste af Asien er prægede af uro, har et setup, der kan reagere hurtigt og udnytte de muligheder, der altid opstår i en periode med uro, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Det er særligt priserne på skinker og kamme, der har flyttet sig de seneste uger. Bove, nakker, forender og brystflæsk er også løftet i pris, men ikke i samme grad.

- Skinkerne har faktisk haltet prismæssigt hele året i forhold til de andre dele af grisen, men det har rettet sig nu. Samtidig er efterspørgslen på kamme steget, så vi har faktisk en noget balance i priserne nu, end vi tidligere på året, siger Lars Albertsen.

Forklaringen på det fornyede løft i priserne skal findes i Kina. Efterspørgslen fra Riget i Midten er stigende, men det er et marked, der har en meget ujævn rytme.

- Salget til Kina kommer i bølger. Det har det egentlig altid gjort, også på de typiske Kina-varer, men lige nu ser vi en stigende efterspørgsel, og det har løftet vores hjembragte priser generelt, siger Lars Albertsen.

I de første fem måneder af 2019 steg den danske eksport med 34.000 tons i forhold til samme periode i 2018, hvilket gav en øget eksportværdi på knapt 700 millioner kroner, viser tal fra Landbrug & Fødevarer.
 

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.
Side 1 af 1636 (32715 artikler)Prev1234567163416351636Next