Svineproducenter: Uacceptabelt, at TV2 agerer talerør for aktivister

Foreningen Danske Svineproducenter er stærkt utilfreds med en ny dokumentarserie på TV2.

Torsdag aften sendte TV2 en ny dokumentarserie »Bech og de ekstreme aktivister«, hvor journalisten Kristian Bech Jakobsen, tidligere politibetjent, i det første program følger et hold dyreaktivister.

Fra foreningen Danske Svineproducenter er man stærkt utilfreds med programmet.

En af aktivisterne, der medvirker i dokumentaren, mener nemlig blandt andet at vide, at dyrene ”lider grusomt i alle farme”, og at han vidste dette, fordi han havde besøgt mange farme. Det forklarede han i programmet ”Go’ morgen Danmark” på TV2 torsdag morgen.

SE INDSLAGET I GO' MORGEN DANMARK HER

Fra Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter, lyder det i en pressemeddelelse:

- Aktivisternes holdninger kender vi, så det kommer ikke som nogen overraskelse, selvom vi naturligvis aldrig kan billige sådanne udtalelser. Men frem for alt må vi tage afstand fra de ulovligheder, som aktivisterne udfører.

- De dyr, som de ønsker at hjælpe, udsætter de for både stress og smittefare ved at bryde ind på ejendommen. Og hertil kommer de personlige konsekvenser, det har for de landmænd og deres familier, som blot passer deres arbejde og bliver hængt ud for det for åbent tæppe, siger Kim Heiselberg.

Næstformand Jeppe Bloch, Danske Svineproducenter, er forarget.

- Det, der i denne sag falder os mindst lige så meget for brystet, er, at TV2 agerer mikrofon for sådanne lovbrydere, pointerer han.

- Dels er er det uetisk at give lovbrydere taletid for åben skræm, men at det endda er en public service kanal, som giver lovbryderne taletid i den bedste sendetid, er ganske enkelt slet ikke i orden, fastslår han.

Fra direktør Per Bardrum i Danske Svineproducenter lyder det:

- Jeg sætter spørgsmålstegn ved, om der her er tale om en uvildig dokumentarudsendelse, idet journalisten Kristian Bech Jakobsen, som i øvrigt er tidligere politibetjent, på ”Go’ morgen Danmark” tilkendegav, at han fatter sympati for aktivisternes arbejde. Så er det jo ikke længere en TV-kanals uvildige dækning af ulovlig aktivisme. Men der er i stedet tale om, at TV-kanalen tager parti i sagen, og det mener jeg, slet ikke er i orden, udtaler direktøren.

Læs også