bannerPos

Tican slagter ekstraordinært

Der bliver også fyldt op med slagtesvin hos Tican i Brørup i påsken. Slagteriet holder ekstraordinært åbent. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
03-04-2020 08:56
Tican-slagteriet i Brørup holder åbent for slagtninger i påskedagene på grund af coronavirus.

Helt ekstraordinært vil der blive slagtet på Tican-slagteriet i Brørup i påskedagene, skærtorsdag og langfredag. Det oplyser slagteriet i en meddelelse. 

Slagteriet har fået en aftale i stand med medarbejderne om at holde åbent i dagene på baggrund af corona-situationen.

- På grund af corona-krisen, hvor vi risikerer at løbe ind i problemer med højt sygefravær med reduktion af slagtekapacitet, og det at vi har mange udenIandske medarbejdere, som er låst i Danmark, er det helt ekstraordinært lykkedes os at få aftalt slagtning to dage i påsken på vores fabrik i Brørup – skærtorsdag den 9. april og langfredag den 10. april, lyder det fra slagteriet. 
 
Slagteriet mangler dog en miljøgodkendelse samt udlevering af grise til slagtning, for at man kan komme i gang. Men det regner Tican med, kommer i stand. 

Slagteriet har fået mange tilmeldinger, og er derfor to dage bagud. Derfor bliver der også slagtet i Brørup to lørdage i april måned. 

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next