bannerPos

Tysk slagtesvinenotering stiger

Da efterspørgslen er større end udbuddet på det tyske slagtesvinemarked, hæver den tyske omsætterorganisation VEZG den officielle tyske slagtesvinenotering med 6 cent (45 øre) i dag.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
26-02-2020 15:04
Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

Nogle markedsinteressenter satser på en stigende efterspørgsel fra Kina efter den forlængede ferietid i forbindelse med, at den kinesiske nytårsfest er afsluttet. Indtil videre er dette – ifølge tyske slagterier – imidlertid fremtidsmusik. Det bliver således mere og mere spændende, om nogle tyske slagterier ser sig tvunget til at øge prispresset ved hjælp af huspriser, eller om priserne på kødmarkedet virkelig stiger.

Da efterspørgslen er større end udbuddet på det tyske slagtesvinemarked, hæver den tyske omsætterorganisation VEZG den officielle tyske slagtesvinenotering med 6 cent (45 øre) i dag.

Kilde: Danske Svineproducenter

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next