bannerPos

Tyskland udbygger vildsvinehegn

Det er ikke kun i Danmark, som her ved Padborg, at der bygges hegn op for at stoppe spredningen af afrikansk svinepest. Foto: John Ankersen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
22-07-2020 08:59
De tyske myndigheder sætter nu et hegn på 62 kilometer op mod grænsen til Polen for at hindre spredningen af afrikansk svinepest.

Tyskland øger nu indsatsen for at forhindre spredning af afrikansk svinepest fra Polen ind i landet. I forvejen har man fra tysk side sat 240 kilometer barrierer op for at holde polske vildsvin ude af landet, efter at der blev konstateret afrikansk svinepest i vildsvin 11 km fra grænsen. Men nu får barriererne selskab af et 62 kilometer langt hegn, der kommer til at stå i delstaten Mecklenburg-Vorpommeren i det østlige Tyskland. 

- Mens afrikansk svinepest fortsat kommer nærmere mod Tysland, har vi i Mecklenburg-Vorpommeren forberedt os intensivt for at forhindre et worst-case scenarie. Hegnet, der skal stoppe vildsvinene, er en del af vores forholdsregler, siger delstatens landbrugsminister, Till Backhaus. 

Hegnet bliver bygget fem meter fra den reelle grænse mellem de to lande. 

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next