bannerPos

Ny podcast om fremtiden for slagtesvineproduktionen i Danmark

Hør om Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelses vision for danske slagtegrises fremtid og økonomiske udsigter i den seneste podcast fra Seges Svineproduktion. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
20-05-2020 08:30
Hvordan ruster vi dansk slagtesvineproduktion til fremtiden? Og fortsætter den trenden med gode afregningspriser, som vi har set de seneste år? Det, og meget andet, kan man høre i en ny podcast fra Seges Svineproduktion.

Fastholdelse af dansk slagtegriseproduktion er et af Landbrug & Fødevarer Svineproduktions strategiske indsatsområder. Blandt andet for at fremtidssikre dansk griseproduktion:

- Der er et stort behov for at sikre øget bæredygtighed økonomisk og miljømæssigt set i dansk griseproduktion. Og her spiller danske slagtegrise en stor rolle. Samtidig kan vi, hvis vi kigger et par år tilbage, se, at vi har forbedret konkurrenceevnen de senere år, siger Ulrik Bremholm fra Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelse. Den opadgående trend ser ud til at fortsætte den kommende tid. Også selvom man ikke kun skal se på seneste noteringer:

Ny prognose

Landbrug & Fødevarer og Seges kom i sidste uge med en ny prognose for priserne den kommende tid. Den viste blandt andet et mindre fald i noteringen.

- Corona-krisen har medført stærkt reduceret efterspørgsel fra foodservice-sektoren, deriblandt restauranter, som en øget efterspørgsel fra supermarkederne ikke har kunnet udligne for. Derudover forventer vi en stærkt forøget priskonkurrence på verdensmarkederne. Den nye prognose er sænket lidt i forhold til tidligere, men ser stadigvæk fornuftig ud i resten af 2020 og ind i 2021. Så med den nye prognose vil der stadigvæk være økonomi i at producere slagtegrise i Danmark, siger Sisse Villumsen Schlægelberger, som er erhvervsøkonom i Seges.

Hun bakkes op af Ulrik Bremholm:

- Vi har en højere pris nu, end vi har haft igennem en årrække. Og vi skal holde fast ved, at det er kostprisen, vi skal have særligt fokus på. Det kan vi blandt andet gøre ved at kigge i retning af integratormodellen og sikre, at alle led i produktionskæden er trimmet. Samtidig er slagtegrisestalde faldet i stipris, og der er sågar åbent for at få moderniseringsstøtte. Holdt den tidligere prognose, havde vi haft et historisk højt niveau. Men vi skal også holde fødderne på jorden, og kan vi bare ligge tæt på 10-11 procent i overskudsgrad, tror jeg, vi skal være tilfredse, siger han.

Få flere gode råd, og hør om Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelses vision for danske slagtegrises fremtid og økonomiske udsigter i podcasten, som du finder via svineproduktion.dk og i din foretrukne podcast-app.

cab

 

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.

Claus Berggren bliver direktør for Dansk Biogasrådgivning

Den 1. oktober 2020 tiltræder Claus Berggren som administrerende direktør i Dansk Biogasrådgivning.

Dårlig majspakning kan hurtigt koste en kvart million

Dårlig pakning i siloen af majs fra 100 hektar kan hurtigt komme til at koste 250.000 kroner.

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.
Side 1 af 1932 (38623 artikler)Prev1234567193019311932Next