bannerPos

Ny podcast om fremtiden for slagtesvineproduktionen i Danmark

Hør om Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelses vision for danske slagtegrises fremtid og økonomiske udsigter i den seneste podcast fra Seges Svineproduktion. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
20-05-2020 08:30
Hvordan ruster vi dansk slagtesvineproduktion til fremtiden? Og fortsætter den trenden med gode afregningspriser, som vi har set de seneste år? Det, og meget andet, kan man høre i en ny podcast fra Seges Svineproduktion.

Fastholdelse af dansk slagtegriseproduktion er et af Landbrug & Fødevarer Svineproduktions strategiske indsatsområder. Blandt andet for at fremtidssikre dansk griseproduktion:

- Der er et stort behov for at sikre øget bæredygtighed økonomisk og miljømæssigt set i dansk griseproduktion. Og her spiller danske slagtegrise en stor rolle. Samtidig kan vi, hvis vi kigger et par år tilbage, se, at vi har forbedret konkurrenceevnen de senere år, siger Ulrik Bremholm fra Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelse. Den opadgående trend ser ud til at fortsætte den kommende tid. Også selvom man ikke kun skal se på seneste noteringer:

Ny prognose

Landbrug & Fødevarer og Seges kom i sidste uge med en ny prognose for priserne den kommende tid. Den viste blandt andet et mindre fald i noteringen.

- Corona-krisen har medført stærkt reduceret efterspørgsel fra foodservice-sektoren, deriblandt restauranter, som en øget efterspørgsel fra supermarkederne ikke har kunnet udligne for. Derudover forventer vi en stærkt forøget priskonkurrence på verdensmarkederne. Den nye prognose er sænket lidt i forhold til tidligere, men ser stadigvæk fornuftig ud i resten af 2020 og ind i 2021. Så med den nye prognose vil der stadigvæk være økonomi i at producere slagtegrise i Danmark, siger Sisse Villumsen Schlægelberger, som er erhvervsøkonom i Seges.

Hun bakkes op af Ulrik Bremholm:

- Vi har en højere pris nu, end vi har haft igennem en årrække. Og vi skal holde fast ved, at det er kostprisen, vi skal have særligt fokus på. Det kan vi blandt andet gøre ved at kigge i retning af integratormodellen og sikre, at alle led i produktionskæden er trimmet. Samtidig er slagtegrisestalde faldet i stipris, og der er sågar åbent for at få moderniseringsstøtte. Holdt den tidligere prognose, havde vi haft et historisk højt niveau. Men vi skal også holde fødderne på jorden, og kan vi bare ligge tæt på 10-11 procent i overskudsgrad, tror jeg, vi skal være tilfredse, siger han.

Få flere gode råd, og hør om Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelses vision for danske slagtegrises fremtid og økonomiske udsigter i podcasten, som du finder via svineproduktion.dk og i din foretrukne podcast-app.

cab

 

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next