Grisetransportens Rolls Royce til DTL

Dyrevelfærd, godt arbejdsmiljø og maksimal sikkerhed er helt i top med den specialbyggede lastbil, som DTL A/S i Padborg kunne læsse med grise for allerførste gang i torsdags.

Ulrik Eriksen, kørselsleder, DTL A/S, (tv), og Frank Albert Nissen, MAN Truck & Bus Padborg, foran den nye specialfremstillede transportbil, der er produceret i Holland. Fotos: John Ankersen Efter den første tur torsdag morgen, var det tid til vask og desinfektion af bilen. Her var det Anders Jepsen, DTL A/S, der var i aktion.

Dyrene har fået spritnye og moderne forhold i den nye transportbil, der byder på mange teknologiske løsninger indenfor blandt andet ventilation, CO2-måling og desinficering – alt sammen for at forbedre dyrevelfærden. Den nye transportbil har et meget præcist vejesystem. Alene vejecellerne er så nøjagtige, at de fra 0–15 ton maksimalt afviger med 10 kg, og op til 30 ton højest 15 kg. Her viser Anders Jepsen, hvor let det er at printe en vejebon, der er monteret i en enhed i et skab på siden af bilen.

- Det er en Rolls Royce. Det er simpelthen toppen af poppen. Det må du godt citere mig for.

Kørselsleder Ulrik Eriksen hos DTL A/S i Padborg kan ikke skjule sin begejstring for den topmoderne SPF SuS-godkendte bil, som selskabet netop har købt til at køre avlsdyr fra danske opformeringsbesætninger. I torsdags havde den nye bil debut og på vejen med det første læs grise.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også