bannerPos

Hent ny viden til staldgangen via online So-seminar

Lavere so-dødelighed, fodring af søer og bedre økonomi er i fokus, når Seges Svineproduktion præsenterer seneste nye forskningsresultater via online So-seminar tirsdag den 16. juni klokken 13-15. Arkivfotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
26-05-2020 21:15
I år er So-seminar rykket online. Det giver mulighed for, at flere kan deltage og få nyeste viden inden for søer.

Lavere so-dødelighed, fodring af søer og bedre økonomi er i fokus, når Seges Svineproduktion præsenterer seneste nye forskningsresultater for danske so-holdere og deres medarbejdere. I år foregår det tirsdag den 16. juni klokken 13-15 som webinar, så det kan følges fra computer eller tablet.

- Det er ingen hemmelighed, at vi naturligvis gerne ville have holdt et fysisk So-seminar, som vi plejer. Men omstændighederne taget i betragtning har det ikke været muligt. Derfor håber jeg på, at der vil blive taget godt imod denne nye form for vidensdeling. Og måske endda gøre, at flere medarbejdere, som arbejder med søer og pattegrise, får mulighed for at deltage, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

So-holder i front

I år er der fokus på, at danske so-holdere kan blive nummer 1 indenfor blandt andet dyrevelfærd og produktivitet i forhold til udlandet.

- Jeg tror på, at danske so-holdere kan blive nummer 1. Med løbende opdatering af viden og udvikling kan vi rykke os langt. Og det er dét, I kan få med hjem fra årets online So-seminar, siger Christian Fink Hansen.

Alle indlæg er baseret på nye erfaringer fra Seges Svineproduktion, der, som altid, er gennemført under danske forhold og ved hjælp af praktiske forsøg. Det sikrer, at der i langt de fleste tilfælde er tale om viden, der kan bruges direkte på staldgangen.

Find mere om tilmelding og se hele programmet via www.soseminar.dk.

 

cab

 

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next