bannerPos

LVK: Det er tid til toksinbinder i foderet

Toksiner i foderet kan påvirke ydelsen negativt hos svin i alle aldre. Arkivfoto
16-05-2020 10:55

Toksiner kan udfordrer og konsekvenserne kan koste sundhed og effektivitet. LVK anbefaler toksinbinder, hvis der er mistanke til foderkvaliteten.

Som siloerne begynder at blive tomme, stiger mængden af strå, skaller, avner og jord i kornet. Dette øger risikoen for svampetoksiner og jordbakterier i foderet.

Disse kan påvirke ydelsen negativt hos svin i alle aldre. Især udskudt endetarm, universelle tarmblødninger og hævede kønslæber er klassiske tegn.

LVK Svinedyrlægerne anbefaler i deres seneste nyhedsbrev producenter til at tilsætte toksinbinder til foderet, hvis der er mistanke til kvaliteten af foderet eller man ser symptomer.

Dyrlæge Christian Christoffersen, LVK, har desuden listet alle de negative effekter der ses hos svin med skimmelsvampeforgiftning i et skema. Se skemaet her nedenfor.

cab

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next