Slagtning af søer normaliseres

Efter den tyske aftager af den samlede slagtning i Skærbæk måtte lukke ned efter et omfattende udbrud af corona-virus blandt medarbejderne, er det på få dage lykkedes medarbejderne i Danish Crowns salgsafdeling at finde alternative afsætningskanaler.

- Jeg er meget imponeret over det stykke arbejde, der er blevet gjort de sidste dage. Markedet for so-kød var i forvejen presset, så derfor vidste vi på forhånd, at vi ikke ville kunne hente priser i nærheden af det, vi får gennem Westcrown, men personligt var jeg faktisk meget i tvivl om, vi overhovedet kunne finde købere til de halve søer fra Skærbæk, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Medarbejderne på slagteriet i Skærbæk har taget udfordringerne i stiv arm og er klar til at yde en ekstra indsats allerede i næste uge, så antallet af udsatte søer hurtigt kan bringes ned.

Det er endnu uklart, hvornår produktionen hos Westcrown i Tyskland bliver normaliseret. Ledelsen er i tæt dialog med de tyske myndigheder, og gør alt hvad der er muligt for at få genoptaget produktionen.

- Westcrown udbener normalt søer slagtet i både Tyskland, Danmark, Spanien og Polen. Når så stor en del af den samlede kapacitet i Europa forsvinder fra den ene dag til den anden, så opstår der hurtigt et enormt pres på hele systemet, for der er også kunder i den anden ende, der ikke får deres varer. Derfor er det vigtigt, at vi hurtigst muligt får Westcrown i gang igen, siger Lars Albertsen.

 

DC justerer afregningsreglerne

Afregningsreglerne i Danish Crown Pork bliver løbende justeret, og senest er pkt. 3.1 blevet omskrevet. Det betyder, at grise defineres som slagtegrise uanset køn, hvis de har en levende vægt mellem 66 og 137 kilo (50,0 – 109,0 kg. slagtevægt). Grise over 137 kilo levende vægt klassificeres som grise, men afregnes som søer.

Hvis der tilmeldes dyr til slagtning over 150,0 kilo levende vægt (120,0 kg. slagtevægt) på et griseslagteri, vil de blive aflivet, kasseret og afregnet uden værdi. Samtidig tildeles der en kassationsafgift til DAKA.

Slagteriet meddeler endvidere, at det er slagtevægten på normaldagen, der er afgørende. Altså den dag grisene er tilmeldt til. Udsættelser kompenseres med udgangspunkt i denne dag efter afregningsreglerne.

 

 

Læs også