Kunstig intelligens skal booste bæredygtig plantebeskyttelse

Et flerårigt samarbejde mellem virksomhederne Syngenta og Insilico Medicine skal fremskynde opfindelse af nye, mere bæredygtige produkter og teknologier til landbruget ved at udnytte kunstig intelligens.

Det enorme potentiale i brugen af kunstig intelligens til at udvikle den næste generation af bæredygtig plantebeskyttelse skal udnyttes.

Det er målet for den verdensomspændende kemikoncern Syngenta Crop Protection, der samarbejder med en af verdens førende firmaer inden for kunstig intelligens (AI) og såkaldt deep learning, Insilico Medicine. 

- Dette samarbejde med Insilico Medicine betyder, at Syngenta kan udnytte det enorme potentiale og omfang af AI til at udvikle den næste generation af bæredygtige afgrødebeskyttelsesløsninger som en del af Syngentas investering på to milliarder dollars til innovation og bæredygtighed, siger Camilla Corsi, Head Crop Protection Research hos Syngenta, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Dette vil yderligere transformere landbruget ved at give landmænd over hele verden de værktøjer, de har brug for til at producere sunde, nærende, overkommelige og bæredygtigt dyrkede fødevarer på den mest effektive måde, samtidig med at miljøpåvirkningen minimeres.

Præcis kemi

- Vi er meget glade for at samarbejde med en virksomhed, der er dedikeret til at udvikle sikre og bæredygtige løsninger til avlere, siger Alex Zhavoronkov, ph.d., grundlægger og administrerende direktør i Insilico Medicine.

- Vores kunstige intelligens er designet fra bunden til at producere meget præcis kemi for at beskytte menneskers sundhed og samtidig sikre kortsigtet og langvarig sikkerhed.

- Denne ekspertise er yderst værdifuld for afgrødevidenskab og især for virksomheder, hvis højeste prioritet er sikkerheden af deres produkter. Syngenta er en progressiv virksomhed med mange geniale forskere, og vi vil arbejde sammen om at bruge kunstig intelligens til fordel for landbruget, tilføjer han.

Samarbejdet mellem de to virksomheder skal ifølge Syngenta hjælper med at sikre, at nye og mere effektive afgrødebeskyttelsesløsninger vil være i landmandens hænder hurtigere.

victor@agrinews.dk
telefon +45 23 74 12 37

Læs også