bannerPos

Svineproducent: - Lige nu kan vi ikke få armene ned

Selvom de på Egelund har fuldstændig styr på klima, foder og hygiejne, så har et DCW-anlæg der renser vandet yderlige højnet sundheden hos smågrisene. Fotos: Privat

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
20-11-2020 21:00
Det er noget så simpelt, men det gør alligevel en stor forskel. I klimastalden på Egelund ved Brande er der blevet monteret et anlæg der sikrer bakteriefrit vand i stalden, og erfaringerne er så positive, at yderligere et anlæg nu bliver sat op i soholdet.

- De andre ting skal selvfølgelig også fungere, men det her har virkelig også rykket noget.

Ordene kommer fra Anne Jensen, der indtil for fire måneder siden har haft ansvaret for 1200 søer hos en anden svineproducent. Nu er hun tilbage i stalden på fødegården Egelund i Brande, hvor hendes far, Finn Jensen, driver et sohold med 1.800 søer med smågrise op til 30 kg af racen Pietrain.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.

Allerede nu ses angreb af havrerødsot

- Det er sjældent, at symptomerne viser sig så tidligt, siger Ghita Cordsen Nielsen.
Side 1 af 1984 (39668 artikler)Prev1234567198219831984Next