bannerPos

- Vi er midt i årets vigtigste sprøjteperiode

På Egemarke gods har Claus Lohmann Poulsen netop skiftet sin marksprøjte til denne Horsch, der giver en stabil bom ned i 25 centimeters højde. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
04-09-2020 21:00
På det vestsjællandske gods Egemarke er den nye Horsch-marksprøjte i fuld gang med de mange og vigtige behandlinger omkring etablering af vintersæden. – Det er nu fundamentet for et højt udbytte skal lægges, siger indehaver Claus Lohmann Poulsen.

Tidlighed er noget af det vigtigste i planteavl.

Det er planteavlsrådgiver Nicolai Holst, AgriAdvice, og Claus Lohmann Poulsen, ejer af Egemarke gods, enige om torsdag formiddag på vej ud i vinterrapsen på det vestsjællandske gods.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next