Slagtehuse har klaret udfordringen

Corona-pandemien har gjort ondt mange steder, men i Stensved & Stubbekøbing Slagtehuse gik det godt i 2020.

På trods af corona-pandemien har medarbejderne haft nok at se til hos Stensved & Stubbekøbing Slagtehuse, fortæller indehaver og direktør René Knudsen.
På trods af corona-pandemien har medarbejderne haft nok at se til hos Stensved & Stubbekøbing Slagtehuse, fortæller indehaver og direktør René Knudsen.

Det ville være synd at sige, at 2020 var et jubelår for produktionen af oksekød i Danmark. Restriktioner og nedlukninger i både Danmark, men ikke mindst også i Sydeuropa, har flere steder gjort livet surt for både primærproducenter og i forarbejdningsindustrien.

Men der er dog måder at klare sig igennem kriselandskabet på. Det kan René Knudsen snakke med om. Han står i spidsen for Stensved & Stubbekøbing Slagtehuse, og her er man kommet ganske godt igennem 2020. 

- Coronaen har egentlig ikke haft den store betydning. Der har været byttet lidt om, hvad folk spiser, men folk skal jo stadig have noget at spise, så der har været mere fokus på de billige udskæringer, fortæller han. 

Og det har været medvirkende til, at han og de 15 ansatte er kommet fint igennem det seneste år.

- Man kan sige, at for vores vedkommende har vi tabt på noget, men vundet på noget andet. Og det går sådan set lige op med, hvad vi havde regnet med, siger René Knudsen.

Økologi er nøglen

Nøglen til den succes, som slagtehusene har haft og den fornuftige aktivitet, der har været, har været at have et bredt fokus i sortimentet, oplyser direktøren. 

- Økologi og onlinehandel har været en god kombination for os, som tiderne har været. Vi laver rigtig meget økologisk hakket kød til kæder som Irma og Nemlig.com, men vi har også andre kunder, fortæller han.

Samtidig har man lært af fortiden, lyder det fra direktøren. Og der har strategien stået sin prøve.

- Vi har været meget igennem i vores branche, men i og med at vi laver mange forskellige ting, både til detailbranchen, men også til engros og slagter for private, er vi ikke så sårbare på den måde, siger René Knudsen og fortsætter: 

- Jeg har ikke et eller andet snævert marked at fokusere på, for eksempel som dem, der laver mad ud af huset, og som er rigtig hårdt ramte, så breder vi os inden for alt, der indebærer slagtninger. 

Udvidelse på vej

Faktisk er der udsigt til, at selskabet i løbet af 2021 kan få endnu flere slagtninger på tapetet, fortæller han.

- Vi har lige bygget, og vi er fortsat i gang med at bygge yderligere 650 kvadratmeter til vores slagtehuse, så jeg forventer, at vi kommer til at få yderligere slagtninger i løbet af 2021, siger René Knudsen.

Han tilføjer, at han forventer, at selskabet vil have mulighed for at få de leveringer af oksekød, der skal til, for at man kan udnytte den øgede slagtekapacitet maksimalt.

Læs også

Beskyt kornets værdier
Svinegener i cyberspace
Få det optimale ud af dine tørrefaciliteter til frø og korn
Effektivt hjultræk giver både kvalitet og kvantitet
Gylle ved etablering af vårafgrøder
Placeret gødning ved såning af vårsæd er fremragende