Kviehotel: - Jeg kan selv bestemme om jeg vil være i niveau 1 eller 2 og det er fuldstændig vanvittigt

Et stort kviehotel blev i januar 2019 ramt af salmonella. I dag er stedet i niveau 1, og tager på eget initiativ blodprøver af dyrene, som en del af deres overvågningsstrategi. Det betyder en risiko for at komme i niveau 2, med blandt andet offentligt tilsyn til følge. Ejeren føler det som en straf, når det eneste han ønsker er at komme helt af med salmonella.

En af dem, som har haft salmonellareglerne tæt inde på livet, er en landmand, som ikke ønsker at stå frem ved navn.

Han er foruden mælkeproducent ejer af et stort kviehotel, som foruden sine egne dyr modtager kvier fra fire forskellige besætninger.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også