Bom omdanner entreprenørmaskine til nedrivningsredskab

Straight Boom omdanner den 38 tons tunge Volvo EC380E til et formidabelt nedrivningsredskab

Straight Boom omdanner den 38-tons Volvo EC380E til et formidabelt nedrivningsredskab. Foto: Volvo Entreprenørmaskiner A/S

Med en længde på syv meter (22'12'') giver EC380E Straight Boom (Lige bom) en markant højere rækkevidde foruden optimal stabilitet og løfteevner, hvilket gør den særlig velegnet til nedrivningsarbejde.

Den ekstra lange lige bom giver betydelige højde- og rækkeviddefordele i forhold til den standardmaskine, den er baseret på.

Ligesom en boksers beskyttelsesmaske er førerhuset på EC380E Straight Boom beskyttet med nedfaldende genstande. Det er muliggjort med en rammemonteret afskærmning mod netop nedfaldende genstande (Falling Objects Guard). Og takket være de store glasflader har operatøren et godt udsyn over arbejdsstedet.

Tagvinduet og forruden i ét stykke er fremstillet af P5A, som er modstandsdygtigt over for kraftige slag og opfylder EN356-standarderne. Både for- og loftsruderne leveres med visker og vasker som standard. Udsynet om natten understøttes af standard-LED-lygterne på både bom og platform, og der er yderligere lysmuligheder for førerhuset og kontravægten.

Flere standardfunktioner

EC380E Straight Boom leveres med flere nyttige standardfunktioner, som er værdifulde under nedrivningsarbejde. De omfatter X1- og X3-hjælpeledninger, lyntilkoblling og olieaftapningsledning samt vandledninger, som er tilsluttet et støvbekæmpelsessystem.

Støvbekæmpelsessystemet er udstyret med en løftepumpe på 30 liter i sekundet, gennem hvilken vandet flyder til fire dyser på armen, som tilsammen skaber en fin tåge, som behersker støvet.

Systemet kan fungere i enten automatisk eller manuel tilstand. I automatisk tilstand sprøjtes der kun vand, når redskabet er i drift. Faktisk er der ingen ende på på vandsystemets talenter, for der er også monteret en højtryksvandpistol bag ved førerhuset, som kan bruges til at rengøre maskinen.

Det er ikke noget problem at arbejde med et tungt værktøj udstrakt, fordi der er monteret en tung kontravægt, som kan fjernes hydraulisk, så den er nem at transportere.

Bygget til nedrivningsopgaver

EC380E Straight Boom er robust og kraftigt forstærket for at kunne holde til arbejde med materialer eller med høj slagstyrke eller i krævende terræn, og den har en solid hovedramme fremstillet af heavy-duty pladestål med bolthovedbeskyttelse.

Den har også heavy duty (eller eXtreme Duty) undervognsbeskyttelse, en heavy-duty undervognsafskærmning og en fuld bælteafskærmning. En drejekransafskærmning og heavy-duty sidedøre med skærme og lamelgitre giver yderligere beskyttelse.

Maskinen er desuden beskyttet mod skader fra byggeaffald med ekstra beskyttelse på både skovl- og bomcylindre. Selv motoren er beskyttet – ventilatorvingen er reversibel, hvilket betyder, at affald, som sætter sig fast i køleren, nemt kan udstødes, så køleren holdes ren og motoren konstant kører ved de optimale temperaturer.

Flere indgangsmuligheder

EC380E Straight Boom kan fås med indgang til førerhuset efter valg – enten en fast førerhusindgang og tykkere Side Impact Protection System (SIPS – beskyttelsessystem mod sidepåkørsel) eller en sammenfoldelig førerhusindgang med smal SIPS. Denne sidste hjælper med at lette transport.

EC380E Straight Boom er mere end blot tilføjelsen af en længere bom. Det er en pakke med funktioner og optioner, som udgør et tilintetgørende nedrivningsredskab. Og den vil ikke være alene ret længe – Volvo CE vil inden længe lancere en EC300E Straight Boom i 30-tonsklassen med alle de samme funktioner og fordele.

Læs også