Tre bistader pr. hektar

Hvidkilde Gods har 44 hektar med hvidkløver.

Med Hvidkilde Slot i baggrunden står hvidkløveren flot. Som de øvrige billeder er motivet fra 1. juli, og med fortsat normale betingelser vil godsets 44 ha hvidkløver skulle skårlægges den 20. juli.

Hvad er mere naturligt end hvidkløver på Hvidkilde, nej vel? Med Hvidkilde Slot flot i baggrunden er de store hvidkløvermarker så småt ved at blive brune her denne første julidag, hvor avisen er på besøg.

Duften er fortryllende, og bierne summer lystigt i de 44 hektar hvidkløver af sorten Rivendel fra DLF. Bierne kommer fra ikke mindre end 130 bistader, svarende til tre stader pr. hektar, som er placeret rundt om i markerne. Det er biavler Kurt Jørgensen fra Højme, som gennem mange år har leveret de mange bier til det altafgørende bestøvningsarbejde.

Godsets forvalter Torben Larsen håber derfor på fortsat godt vejr frem til skårlægningen, der efter den maksimale dag for bestøvning, som var den 26. juni, regner sig frem til, at hvidkløveren skal skårlægges den 20. juli.

- Til den tid er det ekstra vigtigt med godt vejr både til skårlægningen, vejringen de næste fem-seks dage og ved mejetærskningen.

Det foretages med godsets egen mejetærsker med pick-up skærebord sammen med to fra Agro-Alliancen. De tre maskiner skal desuden klare de 60 hektar med hvidkløver hos Egeskov/Ravnholt-driftsfællesskabet, der som regel er klar et par dage senere.

Sidste år var udbyttet på denne højværdiafgrøde på Hvidkilde på cirka 700 kg pr. hektar, svarende til omkring 19.000 kroner pr. hektar.

Læs også