Kæmper sig igennem corona-puklen

Flere steder i samfundet har manglen på varer været et problem i løbet af det seneste år - også hos maskinforretningen Helms-TMT i Ringsted, der dog er gennem de værste udfordringer med leverancer. Helms-TMT finder man også i Herning og flere steder i det øvrige Midtjylland

Selv om en del af maskinerne i udstillingshallen er solgt, og det kan være svært at få maskiner leveret, er der stadig maskiner til salg hos maskinforhandleren. Foto: Henning K. Andersen

Corona-pandemien har ikke kun været en sundhedskrise. Visse steder i samfundet har det også ført til udfordringer med levering af varer. Det skyldes blandt andet nedlukning af fabrikker verden over, men også et ændret forbrugsmønster har spillet ind.

Det har man blandt andet mærket hos maskinhandlerforretningen Helms-TMT, der har afdelinger flere steder i Danmark, blandt andet i Ringsted, Herning og Aarhus. Her sælger man blandt andet små maskiner og minilæssere fra det populære mærke Schäffer, og tidligere på efteråret kom maskinen 2630 T SLT ind i sortimentet.

Men på trods af pæn interesse for maskinen, har det givet udfordringer at få den ind i bevidstheden hos kunderne, fortæller Kim Hansen, der er distriktschef for Sjælland og øerne hos Helms-TMT.

- Interessen for den har bestemt været god. Men leveringssituationen gør, at vi har svært ved at komme ud og vise den frem. Men i og med at der har været noget pressemateriale på den, har interessen været fin omkring den, fortæller han og påpeger, at det ikke kun er Schäffer-maskinen, der er leveringsproblemer med.

- På nogle modeller er vi ramt, ligesom man er andre steder, også i andre segmenter, hvor der er udfordringer med levering,  Det er bare uheldigt, at der kommer en ny model i en periode, hvor vi er begrænsede på forsyning af komponenter i forbindelse med vores produktion. Og det har ramt os lige på den model, konstaterer Kim Hansen..

Alt er dog ikke gråt i gråt, for der er ikke tale om et generelt problem set over alle mærker. Så i stedet for at ærgre sig over manglen på nye maskiner, tager han og kollegerne et andet udgangspunkt for forretningen.

- Vi glæder os over, at der er andre modeller, hvor der er fint flow i leveringen, og hvor leveringssituationen generelt er ok. Det er det, vi har fokus på, siger han.

Satser på et bedre 2022

Set i et længere perspektiv ser det så småt ud til, at der er en bedring på vej i leveringerne, og Kim Hansen håber, at man kan få en endnu bedre dækning af kundernes maskinbehov oparbejdet i løbet af 2022.

- Jeg synes at have set en tendens til, at vi haler ind på det, vi har været bagud. Så vi nærmer os det, der for os er en normal produktionstid og en normal leveringstid. Vi er der ikke helt endnu. Men vi haler ind på det, pointerer han.

Helms-TMT har både afdelinger i Ringsted, Herning og i Aarhus.

Læs også