Tjen flere penge på god ledelse

God og bedre ledelse kan aflæses på bundlinjen. Sønderjysk Landboforening afvikler i februar og marts tre temamøder med input og nye værktøjer til landmændene. Deltagerne kan selv vælge, hvor mange af møderne, de ønsker at deltage i.

Bedre ledelse = Bedre bundlinje. Det er overskriften, når Sønderjysk Landboforening i februar og marts afvikler tre temamøder omkring ledelse. Der er tale om tre enkeltstående møder, og deltagerne kan frit vælge det antal af møder, som den enkelte ønsker at medvirke i. Hvert af møderne har sit emne omkring ledelse.

På det første møde, som foregår den 10. februar, handler det om at få input og værktøjer til at skabe resultater gennem medarbejderinvolvering. Underviser er SLF’s HR- og kommunikationschef Conni Tetens.

På dagen bliver der fokuseret på motivation og forventningsafstemning, hvordan lederen kan involvere de ansatte med værktøjer som delegering og opfølgning. Mødet vil også omhandle hverdagskommunikation og værdien af at have klare spilleregler gennem eksempelvis en medarbejderhåndbog. God kommunikation og forventningsafstemning spiller også en stor rolle i forebyggelse af arbejdsulykker.

Andet møde er den 21. februar med overskriften; Kommunikation og konflikthåndtering. Arent Michael Jensen fra virksomheden Majcom er underviser. Han har tidligere stået i spidsen for lederkurser, som er afviklet hos SLF.

Den svære samtale

På mødet bliver der fokus på, hvordan lederen kan forebygge og håndtere konflikter ved at arbejde med at genkende forskellige personprofiler og deres typiske kommunikation og adfærd i forbindelse med eksempelvis konflikter. Et særligt tema på dagen bliver den svære samtale.

Tredje og sidste møde afvikles den 7. marts. På mødet handler det om målrettet rekruttering, og

der bliver givet forslag til rekrutteringen, og hvordan søgningen efter de rette medarbejdere kan målrettes.

Det er HR-konsulent i SLF’s HR- og Arbejdsgiverservice, Jonna Pedersen, der er den primære underviser. Hun vil også give et overblik over danske og udenlandske rekrutteringsmuligheder, og alle faser i rekrutteringsprocessen lige fra stillingsopslag, annoncering, udvælgelse, samtale, aftale samt kontraktforhold gennemgås.

Alle tre temamøder foregår fra klokken 9-12.

Læs også