Savværk, bånd og slibeservice i totalløsning

Savklingerne til sine forskellige modeller fremstiller tyske Wood-Mizer selv. Også ejere af båndsave fra andre producenter kan ifølge det tyske firma nyde godt af savklinge-kvaliteten fra producenten.

For mere end 30 år siden byggede tyske Wood-Mizer de første mobile savværker med smalbåndsteknik. Modelserien LT40 er den, det hele startede med.

- Mange kunder arbejder også i dag problemløst med deres maskine, også selv om den allerede har været brugt i flere tusind driftstimer. Dog kan »oldtimerne« næppe sammenlignes med de nye save – som f.eks. LT15-serien, der er langt mere brugervenlig og mere ydelsesstærk end tidligere modeller, lyder det fra producenten.

Wood-Mizer pointerer, at man i dag er i stand til at tilbyde den rigtige sav til enhver bruger, uafhængigt af om den skal bruges til lønsnit eller hobbyarbejde.

Enestående klinger

Ifølge den tyske producent er et afgørende element på hver båndsav selve båndsavklingerne.

- Her ligger vi vægt på kvalitet og effektivitet, fastslås det.

Savklingerne til de forskellige modeller fremstilles af Wood-Mizer selv. Og det betyder for kunderne, at man kan tilbyde lave anskaffelsespriser samt en lang levetid for klinger af en god og ensartet kvalitet.

Profilerne varierer

Også ejere af båndsave fra andre producenter kan ifølge Wood-Mizer nyde godt af savklinge-kvaliteten fra firmaets »Double Hard«-savklinger. »Double Hard«-navnet refererer til de dobbelt hærdede spidser på klingerne.

Da Wood-Mizer selv producerer båndene, kan savbåndene produceres i mange forskellige længder med en gennemprøvet profil fra Wood-Mizer.

Til specielle formål findes der også forskellige profiler som f.eks. til frosset træ/hårdt træ eller også specielt til særligt blødt træ – eksempelvis poppel.

Unik slibeservice

Trods kvaliteten bliver alle savklinger dog naturligvis uskarpe med tiden.

Og derfor tilbyder Wood-Mizer en slibeservice specielt til sine båndsavklinger. Der er tale om computerstyret slibe- og udlægningsudstyr, der rengør, udlægger og sliber båndsavklingerne.

Aktuelt bearbejder Wood-Mizer omkring 10.000 uskarpe båndsavklinger om måneden, før de returneres til savskærerne igen. Ifølge producenten sker det til en yderst konkurrencedygtig pris.

- Alt i alt er der tale om et samlet koncept, der omfatter gode maskiner samt god service inden for området rådgivning, instruktion, reservedele og båndsavklinger. Og det er sandsynligvis en forklaring på, at de orangefarvede båndsavklinger fra Wood-Mizer i de sidste 20 år næsten har ændret sit image fra at være et eksotisk produkt til at fungere som en slags kvalitets- og ydelsesmålestok i branchen, vurderer producenten.

Læs også