Mere ens huld hos drægtige søer med foderstationer end med gulvfodring

Griseproducent erstattede gulvfodring i drægtighedsstalden med nye, selvlåsende CallBack-foderstationer. - Det har givet mere ro blandt søerne, og foderet fordeles mere ens, siger han.

Tommy Petersen har et ugehold med 20 drægtige søer gående ved hver foderstation, så søerne fodres i stabile grupper. Udfodringen styres af Big Dutchman´s BigFarmNet styringssystem, der automatisk lagrer foderdata og udløser en alarm i tilfælde af afvigelser. - Endnu har vi kun kørt med CallBack foderstationerne i nogle få måneder. Men med den ekstra ro, vi oplever i drægtighedsstalden, er jeg ikke i tvivl om, at foderet nu fordeles meget mere ens blandt søerne end før, siger Tommy Petersen, Fogderup ved Tinglev.

- Jeg synes allerede, jeg kan se, at mine søer begynder at få et mere ensartet huld. Og der er helt klart blevet mere ro i drægtighedsstalden, siger griseproducent Tommy Petersen.

Han fik i november sidste år - som den første i Danmark - installeret 12 selvlåsende CallBack-foderstationer i sin drægtighedsstald. Foderstationerne, der er fra Big Dutchman, kan betjene op til 20 søer hver.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også