Høsten skal sikkert i hus

I Vestjyllands Andel ser man som altid frem til en travl høstperiode, hvor man skal hjælpe kunderne og medlemmer med, at høsten kommer sikkert og effektivt i hus.

Høstinformation 2022 byder ikke overraskende på en række ændringer sammenlignet med sidste års udgave. Det sker som følge af de højaktuelle prisstigninger på energimarkedet.

- Som de fleste har bemærket, har den globale forsyningssituation betydet prisstigninger på en lang række råvarer. Det har givet mulighed for at sælge afgrøder af kommende høst til attraktive priser, men det har også medvirket til markante prisstigninger på energimarkedet. Derfor har vi til i år tilpasset vores takster for tørring og transport, så de afspejler vores øgede omkostninger til håndteringen, fortæller Anders Svendsen, trader i Vestjyllands Andel.

Samtidig forklarer han, at grovvareselskabet har oplevet en markant stigning i antallet af kornsælgere.

- Vi glæder os over, at så mange landmænd vælger at sælge deres afgrøder til os, og vi erfarer, at vi har en afregningsmodel som er afstemt efter vores medlemmers behov. Derfor er vores øvrige betingelser de samme som de var ved sidste års høst.

- Vi ønsker fortsat at tilskynde vores medlemmer til at benytte de faciliteter, som vi stiller til rådighed for dem i høst og vi har til årets høst udvidet vores afdelingsnetværk yderligere, så der nu også er mulighed for at indlevere korn i det østjyske område, forklarer Anders Svendsen med henvisning til Vestjyllands Andel nyligt åbnede kornmodtagelsesafdeling i Hornsyld.

Læs også