KF Miljø stifter to nye virksomheder

Virksomheden KF Miljø ApS har etableret Landbrugsdata ApS og KF Tilskud ApS og fordeler nu aktiviteterne ud på alle tre virksomheder.

KF Miljø er et analyse- og rådgivningshus for landbrugssektoren i Danmark. Foto: Jacob Lund-Larsen

Virksomheden KF Miljø ApS deler sine aktiviteter ud på tre virksomheder, heraf to nye, Landbrugsdata ApS og KF Tilskud ApS. Opdelingen er et led i, at serviceydelserne bliver mere overskuelige for både fremtidige og nuværende kunder, oplyser den nuværende administrerende direktør i KF Miljø ApS, Karen Feddersen.

For fremtiden vil der stilles høje krav til, at landbruget dokumenterer sin miljøindsats og redegør for fremtidige investeringer. Det er omverdenens krav til landbruget, men derudover stiller EU, forbrugerne, bankerne, forsikringsselskaber, kommuner og staten skarpt på landbrugets baseline og ESG-dokumentation.

KF Miljø ApS har indtil nu rådgivet inden for klima- og miljøtiltag samt fondsansøgninger om tilskud for landbrugsvirksomheder. For fremtiden vil kunder, der ønsker rådgivning om klima- og miljøtiltag, i stedet skulle kontakte Landbrugsdata ApS, men ellers er alt, som det plejer, forsikrer Karen Feddersen, der fremover vil sidde som administrerende direktør hos både KF Miljø og KF Tilskud.

- Vi vælger at dele KF Miljø ApS op, fordi vi for fremtiden i højere grad vil efterleve vores interne principper om overblik, enkelthed og simple dokumentation. Ved at opdele KF’s aktiviteter mellem tre virksomheder, så adskiller vi vores rådgivningsservice og vores databank. Det gør vores serviceydelser mere overskuelige for både fremtidige og nuværende kunder, og det gør også administrationen mere enkel for os selv, siger Karen Feddersen.

Sænker prisen

Den ordentlighed og datasikkerhed, som de tre virksomheder hver især fortsat er fortaler for, ønskes udbredt til alle virksomhedens nuværende faste kunder. Samtidigt vil virksomhederne også gerne brede det yderligere ud til fremtidige kunder. Derfor kommer Landbrugsdata ApS med et særligt tilbud i forbindelse med stiftelsen:

- Som et led i at få så mange landmænd som muligt med, er det derfor besluttet af den nye ejerkreds at presse prisen for et »basis klimapas« helt i bund. Vi vil gerne gøre det tilgængeligt for så mange så muligt dels at blive en del af den grønne omstilling af landbruget, men i høj grad selvfølgelig at blive honoreret for den indsats, som allerede er udrettet, forklarer Jeannette Ørbeck, der kommer til at sidde som administrerende direktør for Landbrugsdata ApS. 

Antallet af de eksisterende kunder er gennem de seneste halvandet år vokset til knap 1.800. Det betyder, at de tre virksomheder samlet har haft en tilvækst med 15 procent i kundeporteføljen.

KF Tilskud

Rådgiver landmænd i muligheder for ekstern udviklingskapital – herunder operationel administration ift. udarbejdelse af ansøgning, opfølgning med myndigheder både undervejs og ind til pengene udbetales til landmanden.

Landbrugsdata ApS

Denne virksomhed råder over massive mængder data om dansk landbrug, som bygger på eksterne valideringer – bl.a. fra Landbrugsstyrelsen samt en lang række universiteter og myndigheder. Tilbyder servicen Klimapasset, som giver landmanden indsigt i eksisterende miljø- og klimatiltag foretaget på bedriften, samt et overblik over potentielle indsatsområder.

KF Miljø ApS

Fortsætter arbejdet med eksisterende parter som hidtil. Rummer al aktivitet omkring data og fondssøgning vedrørende drikkevandsforhold.

Læs også