Ny app gør sikker kemihåndtering nemmere

App udviklet af Seges Innovation kan være med til at forebygge ulykker, når der arbejdes med kemi på landbrugsbedrifter.

Det kan godt være, at appen CRiskA har et bøvlet navn. Men ifølge udviklerne hos Seges Innovation er der intet bøvlet ved appen.

Tværtimod hjælper værktøjet både ledere og ansatte i landbruget med at overholde lovgivningen, ligesom appen kan være med til at forebygge ulykker, når der arbejdes med kemi på bedriften.

- Det foregår på den måde, at man med CRiskA-appen scanner stregkoden på kemiproduktets label. Hermed får man straks at vide, hvilke værnemidler der skal anvendes til håndteringen, lyder det fra Seges.

CRiskA-appen indeholder adgang til sikkerhedsdatabladene for hvert enkelt middel, så hvis uheldet er ude, er det let og hurtigt at finde ud af, hvordan situationen skal håndteres.

Værktøj til risikovurdering

Fra Seges gør man opmærksom på, at alle virksomheder, der håndterer og opbevarer kemi, er forpligtet til at udarbejde en kemisk risikovurdering, og at CRiskA kan være et værktøj til at udarbejde dette.

- Direkte i appen kan I beskrive, hvordan I som arbejdsplads arbejder sikkert i forhold til potentiel udvikling af eksempelvis svovlbrinte, svejserøg, støvgener eller omkring højtryksrensning.

Retningslinjerne kan skrives direkte ind i appen under »Kemiske risikovurderinger«.

- Det er vigtigt, at I på bedriften taler om, hvordan retningslinjerne skal være, jævnligt opdaterer retningslinjerne, og instruerer nye medarbejdere mundtligt og via appen, understreges det fra Seges.

Kemi-appen

er udviklet af SEGES Innovation og findes både til IOS og Andriod

er en forkortelse af Chemical Risk Assessment, der betyder kemisk risikovurdering

er en betalingsapp, men alle kan uforpligtende prøve CRiskA gratis i en måned

appen kan danne en samlet liste over virksomhedens kemiske produkter

Kilde: Seges Innovation

Læs også