Lely bød indenfor i ny og moderne kvægstald

Stor interesse og fremmøde, da Lely Center Tarm inviterede indenfor til åben stald i Nr. Nebel.

Der er 280 køer i stalden, der betjenes af fire Lely malkerobotter. Foto: John Ankersen Lely Astronaut er en populær malkerobot fra den hollandske producent. Foto: John Ankersen Lely Juno foderskubberen sørger for at holde styr på foderet, så køerne hele tiden har fri adgang til det. Foto: John Ankersen

Interessen var stor, da Lely Center Tarm sammen med en række leverandører forleden havde inviteret indenfor i en ny kvægstald nær Nr. Nebel.

Det hele foregik hos I/S Beukeboom, der er en familiebedrift bestående af brødrene Jan og Niels, og Niels kone Ester, der sidste år kunne tage en helt ny malkestald med fire Lely-malkerobotter i brug.

Familien kom til Danmark for bare tre år siden og overtog gården, der i dag kendes som I/S Beukeboom, Kvong.

De fire Lely-malkerobotter er af de kendte Lely Astronaut-modeller, der er blandt yderst populære og udbredte i Danmark.

Fodringen i stalden med de 280 køer er Lely også involveret i, da en Lely Juno foderskubber benyttes. Og ifølge Lely betaler det sig at skubbe foderet oftere – det stimulerer køer til at æde flere måltider i løbet af dagen og natten og øger således deres foderindtag.

Læs også