Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Avlscenter Trekanten skiftede i sommeren 2018 proteinkilden til smågrisene ud til AX3. Det har ført til mindre diarré og lavere dødelighed i klimastalden Foto: Avlscenter Trekanten Jesper Milegaard Jensen, der er direktør for TripleA, biolog Marianne Madsen og salgschef Jesper Harrestrup Bang (th) kigger her på nogle af de resultater, der er kommet ud af afprøvninger med sojaproteinproduktet AX3. Foto: Camilla Bønløkke Sojaproteinproduktet AX3 produceres af TripleA A/S i Hornsyld. Foto: Camilla Bønløkke - Vi kan mærke en stigende interesse – også fra hjemmeblandere der er blevet opmærksomme på AX3´s gode effekt, lyder det fra Jesper Milegaard Jensen, der er direktør for TripleA. Foto: Camilla Bønløkke

Avlscenter Trekanten I/S, der er beliggende ved Fredericia, skiftede i sommeren 2018 proteinkilden til smågrisene ud til AX3, der produceres af TripleA A/S i Hornsyld.

Effektivt Landbrug besøgte avlscenteret i maj måned sidste år, og her kunne Jørgen Skou Hansen berette om mindre diarré og lavere dødelighed i klimastalden – og det selvom medicinsk zink nu var helt ude af fravænningsblandingen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også