bannerPos

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der bliver traditionen tro masser at se på til årets udgave af Borgeby Fältdagar, der løber af stablen senere i juni måned. Arkivfoto

Redaktionen

15-06-2019 12:43
Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.

Onsdag den 26. juni klokken 06.00 starter en bus op fra MCH Messecenter Herning med kurs mod Sverige. Turen går til Borgeby i Sverige, hvor den store landbrugsmesse Borgeby Fältdagar løber af stablen.

Det er Agromek, der i samarbejde med Semler Agro og Väderstad arrangerer turen til det svenske. Den koster 625 kroner tur/retur, og der har været pæn interesse for den, fortæller Sisse Merrild Nielsen fra MCH, der står for det praktiske.

- Vi har allerede solgt de første 43 af de i alt 50 pladser i bussen, så vi kan snart melde udsolgt, fortæller hun.

Frist på mandag

Hun tilføjer, at der er tilmeldingsfrist mandag den 17. juni, men hvis man skulle ringe derefter, og der stadig er ledige pladser, »så kører bussen jo alligevel, og så finder vi en løsning«. Tilmelding er på klassisk vis efter først til mølle-princippet.

Der er opsamling i Middelfart og Ringsted, rundvisning på Väderstad, deltagelse i forskellige netværksarrangementer, og billet til næste års Agromek som en del af arrangementet.

Der er forventet ankomst til Borgeby kl. 10.30, og bussen kører retur mod Danmark kl. 19. Sisse Merrild Nielsen kan kontaktes på 99 26 99 34.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next