bannerPos

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der bliver traditionen tro masser at se på til årets udgave af Borgeby Fältdagar, der løber af stablen senere i juni måned. Arkivfoto

Redaktionen

15-06-2019 12:43
Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.

Onsdag den 26. juni klokken 06.00 starter en bus op fra MCH Messecenter Herning med kurs mod Sverige. Turen går til Borgeby i Sverige, hvor den store landbrugsmesse Borgeby Fältdagar løber af stablen.

Det er Agromek, der i samarbejde med Semler Agro og Väderstad arrangerer turen til det svenske. Den koster 625 kroner tur/retur, og der har været pæn interesse for den, fortæller Sisse Merrild Nielsen fra MCH, der står for det praktiske.

- Vi har allerede solgt de første 43 af de i alt 50 pladser i bussen, så vi kan snart melde udsolgt, fortæller hun.

Frist på mandag

Hun tilføjer, at der er tilmeldingsfrist mandag den 17. juni, men hvis man skulle ringe derefter, og der stadig er ledige pladser, »så kører bussen jo alligevel, og så finder vi en løsning«. Tilmelding er på klassisk vis efter først til mølle-princippet.

Der er opsamling i Middelfart og Ringsted, rundvisning på Väderstad, deltagelse i forskellige netværksarrangementer, og billet til næste års Agromek som en del af arrangementet.

Der er forventet ankomst til Borgeby kl. 10.30, og bussen kører retur mod Danmark kl. 19. Sisse Merrild Nielsen kan kontaktes på 99 26 99 34.

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next