bannerPos

Brug modeller til graduering af kvælstof

Eksempel på gradueringsforløb for forskellig biomasse for vinterhvede med et gennemsnitligt NDVI på 0,67, hvor der i gennemsnit skal tilføres 50 kg kvælstof pr. hektar. Ved en NDVI på for eksempel 0,60 vil modellen foreslå en kvælstofmængde på 68 kg kvælstof pr. hektar.

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
21-03-2020 15:29
Seges har udarbejdet modeller til graduering af kvælstof ved første tildeling i vinterraps og vintersæd.

I følge Seges er det muligt at benytte modeller til graduering af kvælstof ved første tildeling i vinterraps og vinterhvede. Fælles for modellerne til vinterhvede og vinterraps er, at man anvender det såkaldte Robin Hood-princip, nemlig princippet om, at tildelingen af kvælstof flyttes fra de kraftige områder af marken til de svagere områder.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Uddannelse hjalp nyetableret

Mælkeproducent Steffen Nykær Olesen tror også, at han havde været selvstændig i dag uden sin uddannelse i bagagen, men han er overbevist om, at især hans agrarøkonomuddannelse har gjort mange ting lettere.

Topledelse på Aarhus Universitet foreslår massiv udtagning af landbrugsjord

Står det til bestyrelsesformand på Aarhus Universitet Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen, så skal der opettes et center til bæredygtig omstilling af landbruget. Et af de tre hovedmål for centret skal være at reducere landbrugsarealet i Danmark med 20 procent.

Sojahøsten går ud over stepperne i USA

De amerikanske landmænd i Midtvesten høster på livet løs. En ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium viser, at især høsten med sojabønner er kommet godt i gang. Derimod halter høsten med majs en anelse efter normalen.

Samarbejde giver pote i marken

Samarbejdet mellem rådgiver, ejer og traktorfører på Nordgaarden har udviklet sig til et robust koncept. Det medfører, at der ikke er store problemer med for eksempel græsukrudt eller sædskiftesygdomme. Planter  6-7

Den vigtige start af vinterhvede

Niels Nordgaard ser en klar positiv virkning af DAP-gødning umiddelbart efter såning af vinterhvede. Og mikronæring kommer med ved alle kørsler i marken.

Tredelt driftsledelse på Nordgaarden

- Det centrale styreredskab er vores markprogram, hvor alle tre parter hele tiden kan se aktuelle opgaver i marken opdateret på deres mobil eller pc, fortæller Niels Nordgaard.
Side 1 af 1932 (38634 artikler)Prev1234567193019311932Next