Klimavenlig Intellifarm-stald tager form i Sverige

Slagteriet HKScan og svenske Anders Gunnarsson lancerer et nyt produkt i form af grisekød til de svenske forbrugere fra landmandens »Halla Gård«, hvor produktionen foregår i et lukket gårdkredsløb. En stald fra danske Agrifarm er omdrejningspunktet.

- Vi blev anbefalet at kigge nærmere på Intellifarm-stalden. Vi besøgte derfor Agrifarm sidste år, midt i sommervarmen. Det var en fantastisk oplevelse at se, hvor gode forholdene er i Intellifarm-stalden, lyder det fra Anders Gunnarsson, der driver sit landbrug ved Kvänum syd for Sveriges største sø Vänern.  Det nye samarbejde mellem slagteriet HKScan og Anders Gunnarsson blev offentliggjort i går fra staldanlægget, som netop nu er ved at tage form i byggefasen i det svenske.

Svineproducenterne har i årevis kendt til produktionsbegrebet alt-ind-alt ud. Nu kommer der et nyt – som nærmest kan kaldes alt-inde-på-gården.

Bag initiativet står den svenske svineproducent Anders Gunnarsson, der driver sit landbrug ved Kvänum syd for Sveriges største sø Vänern. Landmanden samarbejder med slagteriet HKScan, der blandt andet producerer, sælger og markedsfører svine­kød og opererer i Finlan

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også