bannerPos

Er klar til service til græshøsten

Også i år kan AGCO sørge for hurtig service af maskiner under græshøsten, førtæller Lasse Rask.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
27-04-2020 10:56
AGCO har sat alle sejl til for at være klar til at dække behov under den kommende græshøst.

Med fuldt udstyrede servicebiler og styr på reservedelsforsyningen er AGCO Parts klar til at bistå både forhandlere, maskinstationer og landmænd under græshøsten 2020.  Alt er sat i stilling til at dække de behov, der kan opstå når græsudstyret skal i marken i maj og juni.

Siden covid19-krisen for alvor tog fat, har AGCO Parts implementeret både internationale og nationale forholdsregler og overholdt de anbefalede sundheds- og sikkerhedshensyn, fortæller Lasse Rask, der er aftersales comercial manager hos AGCO Danmark.

Han oplyser, at selskabet fortsat har sine lagre åbne og tilgængelige, selvom man har kunnet mærke effekter af covid-19.

- Support af forhandlerne og kundernes forsynings- og servicebehov er vores højeste prioritet og en del af vores grundlæggende DNA. Til trods for udfordringerne rundt omkring i Europa holder vi stadig vores lagre åbne og tilgængelige for vores forhandlere og kunder. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at holde landmændene produktive og hjælpe med deres bestræbelser på at skaffe fødevarer til verden i denne meget udfordrende periode, siger han.

Hurtig service

Hvis man skulle opleve problemer med sit maskineri, behøver man ikke at skulle vente ret længe på at få dem tilset, siger Lasse Rask.

- I langt de fleste tilfælde kan vi løse problemerne inden for meget kort tid, blandt andet fordi vi hurtigt kan få fat i kritiske dele på et af vores SSD lagre – en særdeles succesfuld lagerstrategi vi indførte i 2015. Vores servicevogne er normalt fremme i løbet af kort tid – ofte inden for en halv time, men selv ved spidsbelastningerne under græshøsten ligger den gennemsnitlige tid erfaringsmæssigt på under tre kvarter, siger Lasse Rask.
 

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.
Side 1 af 1853 (37043 artikler)Prev1234567185118521853Next