DLG klar med korn-app

DLG har investeret i en app til mobilen, hvor man kan holde styr på de daglige kornpriser.

Nu er kornpriserne snart kun få fingertouch væk på smartphonen eller din tablet.

Det oplyser Mogens Frederiksen, chef for kornområdet hos DLG. Grovvareselskabet har nemlig investeret i en ny app til mobilen, hvor landmænd kan logge ind og følge de daglige opdateringer på afgrødepriserne.

Værktøjet er stiftet som et anpartsselskab ved navn »Crop Aps« og er udviklet af programmeringsvirksomheden Shape, der udvikler digitale løsninger til blandt andet Nordisk Film, Fitness World – og altså nu også DLG.

- Vi har investeret i app’en som en del af vores digitale strategi hos DLG. Landmændene spørger efter flere og flere digitale løsninger, og vi vil gerne være med til at levere IT-værktøjer med nemme tilgange, der kan løse dagligdagens udfordringer, siger Mogens Frederiksen.

Understøtter effektivisering

Den nye app kan foreløbigt kun vise de daglige opdateringer af afgrødepriserne. Men den er allerede på vej mod målet om at skabe en digital platform for landmændene, der understøtter effektiviseringen af salg af afgrøder.

- Vi vil gerne blive ved med at udvikle den og tilbyde handelsløsninger til landmændene, så de også kan købe og sælge korn, siger DLG-chefen.

- Det er et alternativ til at skulle på computeren eller ringe op til sin rådgiver eller leverandør. Det er spændende at komme ud i den digitale verden, forklarer Mogens Frederiksen om baggrunden for at investere i et iværksætterprojekt.

DLG har endnu ikke besluttet, hvordan landmandens brug af app’en skal finansieres.

Læs også