Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Den såkaldte Mælketaxa fra Skive-firmaet Calvex er kendt på en stor del af de danske kvægbedrifter, hvor den rullende mælkeautomat er med til at sikre en stabil og ensartede fordring af kalvene.

Nu lancerer Calvex en Flushmaster, der gør det nemt og effektivt at vaske Mælketaxaens tank.

Salgsleder Katrine Fynbo fra Calvex ser et stort potentiale i det nye værktøj.

- Optimalt kalvemanagement består af en lang række elementer, og høj hygiejne omkring mælkefodring er ét af dem. Vi gør en del ud af rådgive vores kunder i optimalt brug af de produkter, som de køber hos os. Når det kommer til Mælketaxaen, er en systematisk og grundig daglig rengøring en nødvendighed, pointerer hun.

Ren arbejdslettelse

De nyere modeller af Mælketaxa er udstyret med et semiautomatisk vaskeprogram, der sikrer, at bl.a. pumpehuset og slangen rengøres grundigt. Brugeren skal dog vaske den øverste del af tankens sider samt låget manuelt.

- Optimalt kalvemanagement består af en lang række elementer, og høj hygiejne omkring mælkefodring er ét af dem

Det er her, at Flushmaster kommer ind i billedet.

- Flushmasteren er yderst nem at montere i Mælketaxaen. Og så sørger den for en effektiv vask af hele Mælketaxaens tank og låg, fortæller Katrine Fynbo.

Hun understreger, at en stor del af firmaets kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring, men der er også bedrifter, hvor niveauet med fordel kan højnes en del.- Flushmaster er interessant for alle, da den udover effektiv rengøring af Mælketaxaen bidrager med en arbejdslettelse, hvor brugeren slipper for manuel vask med børste.

Brug de rigtige sæber

Calvex udleverer som en del af deres produktrådgivning en planche til sine kunder, der udførligt beskriver de anbefalede rengøringsprocedurer for Mælketaxa. Dette indbefatter bl.a. konsekvent brug af produkterne TaxaClean og AcidClean, der er udviklet med henblik på en effektiv rengøring af Mælketaxa.

- TaxaClean er en basisk sæbe, der indeholder tensider, som sikrer, at organisk materiale i form af bl.a. fedt og protein kan løsnes og fjernes med vaskevandet, lyder det fra salgsleder Katrine Fynbo fra Calvex, der også har en klar opfordring omkring brug af AcidClean.

- Udover den daglige rengøring med TaxaClean, anbefaler vi minimum en gang ugentligt at følge op med en vask af Mælketaxaen med AcidClean. Dette produkt er syreholdigt og anvendes for at fjerne bl.a. kalkbelægninger og andre aflejringer, forklarer hun.

l-l

Fuldstændig ren efter vask

Flushmaster monteres med en overgangskobling på den eksisterende returstuds i toppen af Mælketaxaens tank. For enden af det rustfrie rør er der monteret en roterende kugledyse, der aktiveres, når vaskevandet automatisk pumpes rundt som en del af vaskeprogrammet.

Hos Calvex har man naturligvis testet Flushmasterens vaskeevner, førend den er sendt på markedet, og konklusionen er klar.

- Følges vores anbefalinger omkring brug af de korrekte rengøringssæber og vaskeprogram, er Mælketaxaen fuldstændig ren efter vask med Flushmaster, fortæller Katrine Fynbo.

Ren succes

Calvex’ salgskonsulenter har for ganske nyligt fået Flushmaster i deres sortiment, men allerede nu tør Katrine Fynbo godt betegne produktet som en klar succes. ”Det er et fedt værktøj, som fungerer enkelt og effektivt, siger Katrine Fynbo med et smil, der fortæller hun godt ved Calvex har ramt rigtigt med Flushmaster.

Såvel salgskonsulenter som servicemedarbejdere i Calvex har mulighed for at fremvise Flushmaster, når de er på kundebesøg. Katrine Fynbo ser dog især frem til NutriFair i januar, hvor hun sammen med resten af salgsteamet glæder sig til at byde velkommen på Calvex’ stand, hvor alle interesserede har mulighed for at se Flushmasteren i funktion.

- Det er altid dejligt, når vi har mulighed for at tale med alle vores gode kunder og få en snak om, hvor vi som Calvex kan byde ind med sparring og produkter ift. optimering af deres kalvemanagement. At vi så samtidig kan præsentere et nyt produkt, gør det jo kun lidt sjovere, slutter Katrine Fynbo.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 95 82

Læs også