bannerPos

Små kinesiske maskiner - og en stor

- Vi er startet ud i det små med små maskiner. Men nu har vi fået en 10-tons maskine, og det er en stor maskine i vores verden, fortæller Morten Hansen, der er medejer af maskinforretningen Cavato mellem Haslev og Ringsted. Privat foto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
20-07-2020 13:52
Maskinforretningen Cavato Denmark mellem Ringsted og Haslev mærker klart en efterspørgsel på små løftere. Men nu efterspørger landbrugskunderne også maskiner til at tage sig af bigballer, og derfor har forretningen bestilt større maskiner hjem.

I udkanten af Teestrup mellem Haslev og Ringsted har Morten Hansen og Steven Breum bygget en svinestald om til entreprenørmaskinforretningen Cavato Denmark.

Forretningen importerer, sælger, udlejer og reparerer små gravemaskiner fra Kina, men er også begyndt at importere stablere – gaffeltrucks, palleløftere, m.v.

- Vi har da selvfølgelig også landbrugskunder. De efterspørger blandt andet dels reparationer af traktorer, og hvad der ellers er, men ellers efterspørger de små løftere som for eksempel gårdmaskiner. De bruges blandt andet til at løfte halmballer, wrap og bigballer. Og så er der kommet øget efterspørgsel efter maskiner til at tage sig af bigballer i form af teleskoplæssere, og det begynder vi at få hjem nu, siger Morten Hansen, og fortsætter:

- Vi har været lidt forsigtige, men fik for noget tid siden den første 6 tons-maskine hjem. Den havde vi hjemme 7-14 dage, så var den solgt. Og det gav lidt blod på tanden, for så er der også et marked for det. For vi kan sælge sådan en maskine for 260.000 kroner plus moms, fortæller Morten Hansen, der derfor nu har bestilt en 10-tons-maskine hjem.

- Det er en stor maskine i vores verden. 

Hul i markedet

Ifølge Morten Hansen oplever Cavato øget efterspørgsel af maskiner fra Kina.

- Det er et udtryk for, at Cavato har fået foden indenfor på et marked, hvor det især er lidt mindre landbrug, der er på udkig efter maskineri, der passer til deres behov, siger Morten Hansen, og tilføjer:

- Vi har oplevet, at der ikke er så mange brugte maskiner i den mindre segmentering. Samtidig mødte min makker Steven kunder, der ofte spurgte, om han ikke kunne skaffe minilæssere, og den slags udstyr. Og så fandt han en minilæsser, men han vidste jo godt, at i løbet af et halvt år tid ville han nok komme til at skulle ligge og skrue på den også, for det var en brugt maskine, der også var slidt. Og det havde han det sådan set lidt skidt med, så han tænkte, at der måtte være et alternativ til det.

- Og det var bevæggrunden og idegrundlaget til at starte (forretningen er 1,5 år gammel, red.). Altså at finde noget nyt, der måske prismæssigt kunne konkurrere med de brugte maskiner, der er på markedet. 

Skal finde sin plads

Det er dog ikke helt problemfrit at få maskiner fra Kina til Danmark.

- Problemstillingen ved de kinesiske mærker kan være, at nogle af dem er dukket op, og så har folk købt af dem, men så er de forsvundet i løbet af et år, og det er klart, at det har folk set os an på, og det har vi fuld forståelse for, siger Morten Hansen og fortsætter:

- Men i og med at Steven har haft værksted i mange år, har det givet noget ballast på den front, og det er da også meningen, at vi med tiden vil levere totalløsninger. Men vi er jo stadig nye, og skal lige finde vores plads på markedet, siger Morten Hansen.

God proces

Netop den lidt påpasselige tilgang til markedet har været gennemgående i de 18 måneder, som Cavato har eksisteret. For det har også fra virksomhedens side handlet om at få et gennemgående kendskab til maskineriet.

- Jeg synes, vi har gjort det godt i forhold til at få et godt kendskab til vores maskiner. Derfor har vi valgt at køre med noget udlejning, inden vi for alvor begyndte at fokusere på salg. Og vi har jo flere af vores maskiner, der har kørt 100-200 timer i marken. 

- Derfor synes vi, at vi med god samvittighed kan sige til kunderne, at vi har fået testet maskineriet ordentligt igennem, og det måske holder bedre, end man kunne have forudset.

- Jeg synes faktisk, at man får lidt mere og lidt bedre produkt, end priserne indikerer, uden at man skal prøve at oversælge det. Men det er jo på prisen, man først bliver vurderet på. Men vi har visse af vores maskiner til lån på prøve. På den måde kan kunderne se maskinerne an omkring brugbarhed og så videre. Det synes vi er den rigtige indgangsvinkel, lyder det fra Morten Hansen.

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 96 66

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next