bannerPos

Luft til køerne løfter ydelsen i varmen

Cowsy Breeze og er ifølge producenten en simpel og effektiv måde at sikre, at køerne i stalden altid trækker vejret i frisk luft.

Redaktionen

22-06-2019 12:47
Frisk udendørsluft ledes effektivt ind i staldmiljøet med Cowsy Breeze-tubeventilation.

Hvis køer er ramt af varmestress, kan mælkeydelsen falde med 10 op til procent, lyder det fra firmaet Cow-Welfare.

Firmaets løsning på varmestress-udfordringer hedder Cowsy Breeze og er ifølge producenten en simpel og effektiv måde at sikre, at køerne i stalden altid trækker vejret i frisk luft.

- Høje temperaturer kombineret med en høj luftfugtighed er store udfordringer i mange kvægstalde. Varmestressede køer kan koste både sundhed og mælk. En konstant kilde af frisk luft kan afhjælpe problemet, lyder det fra det sønderjyske firma.

Tilpasses stalden

Cowsy Breeze-systemet er en tubeventilation med EC-ventilator monteret i den ene ende, hvor der er adgang til frisk luft. Ventilatoren henter frisk luft ind, og røret spreder luften over et stort område, med op til 8.800 liter i sekundet.

Luftrøret – eller tuben - monteres med wirer til loftet, og hullernes placering tilpasses de enkelte stalde.

Tubens diameter er 1,1 meter og fås i længder på op til 70 meter. Huller, placering, diameter og antal tilpasses stalden efter behov, oplyser producenten.

l-l

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next