bannerPos

Luft til køerne løfter ydelsen i varmen

Cowsy Breeze og er ifølge producenten en simpel og effektiv måde at sikre, at køerne i stalden altid trækker vejret i frisk luft.
22-06-2019 12:47

Frisk udendørsluft ledes effektivt ind i staldmiljøet med Cowsy Breeze-tubeventilation.

Hvis køer er ramt af varmestress, kan mælkeydelsen falde med 10 op til procent, lyder det fra firmaet Cow-Welfare.

Firmaets løsning på varmestress-udfordringer hedder Cowsy Breeze og er ifølge producenten en simpel og effektiv måde at sikre, at køerne i stalden altid trækker vejret i frisk luft.

- Høje temperaturer kombineret med en høj luftfugtighed er store udfordringer i mange kvægstalde. Varmestressede køer kan koste både sundhed og mælk. En konstant kilde af frisk luft kan afhjælpe problemet, lyder det fra det sønderjyske firma.

Tilpasses stalden

Cowsy Breeze-systemet er en tubeventilation med EC-ventilator monteret i den ene ende, hvor der er adgang til frisk luft. Ventilatoren henter frisk luft ind, og røret spreder luften over et stort område, med op til 8.800 liter i sekundet.

Luftrøret – eller tuben - monteres med wirer til loftet, og hullernes placering tilpasses de enkelte stalde.

Tubens diameter er 1,1 meter og fås i længder på op til 70 meter. Huller, placering, diameter og antal tilpasses stalden efter behov, oplyser producenten.

l-l

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.
Side 1 af 1850 (36993 artikler)Prev1234567184818491850Next