bannerPos

Luft til køerne løfter ydelsen i varmen

Cowsy Breeze og er ifølge producenten en simpel og effektiv måde at sikre, at køerne i stalden altid trækker vejret i frisk luft.

Redaktionen

22-06-2019 12:47
Frisk udendørsluft ledes effektivt ind i staldmiljøet med Cowsy Breeze-tubeventilation.

Hvis køer er ramt af varmestress, kan mælkeydelsen falde med 10 op til procent, lyder det fra firmaet Cow-Welfare.

Firmaets løsning på varmestress-udfordringer hedder Cowsy Breeze og er ifølge producenten en simpel og effektiv måde at sikre, at køerne i stalden altid trækker vejret i frisk luft.

- Høje temperaturer kombineret med en høj luftfugtighed er store udfordringer i mange kvægstalde. Varmestressede køer kan koste både sundhed og mælk. En konstant kilde af frisk luft kan afhjælpe problemet, lyder det fra det sønderjyske firma.

Tilpasses stalden

Cowsy Breeze-systemet er en tubeventilation med EC-ventilator monteret i den ene ende, hvor der er adgang til frisk luft. Ventilatoren henter frisk luft ind, og røret spreder luften over et stort område, med op til 8.800 liter i sekundet.

Luftrøret – eller tuben - monteres med wirer til loftet, og hullernes placering tilpasses de enkelte stalde.

Tubens diameter er 1,1 meter og fås i længder på op til 70 meter. Huller, placering, diameter og antal tilpasses stalden efter behov, oplyser producenten.

l-l

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next