bannerPos

Svinerådgiver bekræfter tallene

Det er ikke ligegyldigt, hvad der sidder inde i ventilatortårnet fra gulvudsugningen i klimastaldene. Ifølge Anton Boilesens egne målinger er der en væsentlig større energieffektivitet ved at anvende en ventilator med jævnstrømsmotor frem for de tidligere frekvensregulerede motorer. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
18-06-2019 13:31
Svinerådgiver Mogens Bækgaard har fulgt Anton Boilesens forsøg med to typer ventilationsstyring i sin klimastald. - Der er 40 procent energi at spare, siger han.

Svinerådgiver Mogens Bækgaard fra rådgivningssamarbejdet SvineXperten, der drives af LandboLimfjord, LandboThy og AgriNord, har fulgt energimålingerne hos svineproducent Anton Boilesen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next